Viikon kirja: Muumiperheen lauluretki


Tämän viikon kirja on kokoelma toinen toistaan valloittavampia lauluja. Muumiperheen lauluretken mukana tuleva CD on valittu vuoden 2014 lastenlevyksi, enkä yhtään ihmettele, sillä Soili Perkiön tekemät sävellykset Hannele Huovin runoihin miellyttävät kovasti sekä isoja että pieniä kuuntelijoita.
Levyllä on mukana moneen eri hetkeen ja tunnetilaan sopivaa kappaletta. Omien lasteni suosikeissa Pieni iloinen tie vie kohti aurinkoisia seikkailuita, Muumimamman laukku piristää (ja itseänikin jotenkin lohduttaa ajatella, että jonkun laukussa on aina kuivia sukkia ja karamellipussi), Myttyrä mörkö jännittää niin, ettei sitä aina uskalleta kuunnella, mutta silti mörkö kiehtoo ja saa lapset miettimään, että he ainakin olisivat mörön kavereita, ja Nipsun rohkeuslaulu on koko perheen suosikki, joka meillä usein huipentuu riehakkaaseen keppihevoslaukkaan. 
Muumiperheen lauluretki on mukavien hetkien laulukirja ja myös todella viehättävästi kuvitettu teos, jota on kiva selailla musiikkia kuunnellessa. Kirjan ensimmäinen aukeama on muuten samalla sekä sisällysluettelo että noppapeli, hauska yksityiskohta, joka meni meiltä ensi alkuun aivan ohi! 
***
KirjaMuumiperheen lauluretki
Teksti: Hannele Huovi
Kuvitus: Riina ja Sami Kaarla
Säveltänyt: Soili Perkiö
Kustantaja: Tammi 2014

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?