Viikon kirja: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset


Viikonloppuna ensi-iltansa saavan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan kunniaksi julkaisen tällä viikolla Sinikka ja Tiina Nopolan tuotantoa juhlistavia postauksia. Viikon kirjakin on täten Nopoloiden käsialaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset, johon tuo uusi Heinis-leffakin perustuu, kertoo Kattilakosken perheen mökkilomasta. Hanna-äiti on saanut pienen perinnön ja vuokrannut tyylikkään huvilan, Villa Commodorin. Samoihin aikoihin konstaapeli Rillirouskua lykästää konstaapelien kevätriehassa: hän on voittanut viikon loman Villa Myssyyn. Hetken emmittyään hän päättää ottaa Isonavan reissukaverikseen, ja yhdessä konstaapelit hykertelevät pääsevänsä viikoksi eroon Kattilakosken perheestä. Toisin kuitenkin käy, ja konstaapelit huomaavat kauhukseen joutuneensa Kattilakoskien mökkinaapureiksi! Hädissään he päätyvät esittämään taiteellisia Rubensin veljeksiä hämätäkseen naapureitaan.

Hannaan konstaapelien huijaus menee täydestä, mutta muut perheenjäsenet ovat vähän epäileväisempiä. Varsinkin Vilttitossu, joka on vakuuttunut siitä, että Rubensin veljesten täytyy olla rosvoja. Jäävätkö Isonapa ja Rillirousku kiinni huijauksestaan? Sitä en paljasta, mutta suosittelen kirjaa kyllä lämpimästi, jos kotonanne asuu vauhdikkaista juonenkäänteistä (ja hiukan myös vessapuheista) innostuvia lapsia.

Meillä molemmat tytöt tykkäävät kovasti Heinähatusta ja Vilttitossusta. Olemme lukeneet kaikki uusimmat Salla Savolaisen kuvittamat Heinikset ja lisäksi joitakin vanhempia, Markus Majaluoman kuvittamia kertomuksia. (Yhteensä Heinähatusta ja Vilttitossusta on kirjoitettu jo 19 kirjaa!) Joissakin kirjoissa, kuten esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä, esiintyy muuten myös tyttöjen pikkuveli, mutta suurimmassa osassa kirjoista hänestä ei puhuta mitään. Itseäni häiritsee välillä se, että sekä Kattilakosken Hanna että Rauha Räppääjä Nopoloiden luomasta Risto Räppääjä -sarjasta ovat samanlaisia häslääjiä: onko tämä tarkoituksellista vai ovatko Hannan ja Rauhan hahmot jotenkin alkaneet sulautua toisiinsa vähän vahingossa? Lapsia kyllä naurattaa kovasti se, että aikuiset esitetään koomisina säheltäjinä.

Tykätäänkö teillä Heinähatun ja Vilttitossun meiningistä? Aiotteko mennä katsomaan Heinis-leffaa? Meillä on DVD:llä vanha, Kaisa Rastimon ohjaama Heinähattu ja Vilttitossu -elokuva, jossa tyttöjä näyttelevät Katriina Tavi ja Tilda Kiianlehto. Lapset ovat katsoneet tämän elokuvan vaikka kuinka monta kertaa! Uudessa Heinis-leffassa Heinähattuna häärää Emily Shipway ja Vilttitossuna Ella Kangas. Esikoinen pääsee katsomaan elokuvan isänsä kanssa kahdestaan, sillä minulle ja kuopukselle on luvassa joulukuussa kahdenkeskinen reissu Ti-Ti Nalle -konserttiin. Aion kyllä vuokrata leffan heti sen ilmestyttyä DVD:lle, sillä aikuisten hahmojen näyttelijävalinnat vaikuttavat hyvin mielenkiintoisilta.

KirjaHeinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset
Teksti: Sinikka Nopola & Tiina Nopola
Kuvitus: Salla Savolainen
Kustantaja: Tammi 2016

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?