Lukupalat - helppoa luettavaa alakoululaisille


Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Asuuko teillä lukumatkansa alkutaipaleella olevia lapsia? Jos asuu, olette ehkä jo tutustuneet WSOY:n Lukupalat-sarjaan. Kyseessä on syksyllä 2016 lanseerattu helppolukuinen kirjasarja 6-8-vuotiaille lapsille. Kirjat, joita kirjoittaa joukko kotimaisia kirjailijoita, sisältävät paljon mukavia kuvia ja sopivan määrän tekstiä. Kirjojen kuvitus ja sisältö rohkaisevat kokeilemaan lukemista ihan itsekseen, mutta toki näitä kirjoja voi lueskella myös koko perhe yhdessä.

Lukupalat-sarja on jaettu hauskasti neljään kategoriaan, jotka ovat Mukavan makeaa! Huvittavan hyvää! Jäätävän jännää! ja Menevään makuun!

Sain WSOY:ltä yhden Mukavan makeaa -kategoriaan kuuluvan kirjan arvostelukappaleena. Henna Helmen kirjoittama ja Reetta Niemensivun kuvittama kirja nimeltään Bellan pentupoppoo kertoo nimensä mukaisesti Bella-koiran pienistä pennuista. (Bellaan ja pentuihin tutustutaan myös kirjassa Bella saa pentuja.) Esikoulua käyvä Julia ja hänen paras ystävänsä Anni järjestävät Bellan pennuille nimiäiset. Tytöt tarkkailevat pentujen luonteenpiirteitä ja päättävät nimet niiden perusteella: Villi, Unelias, Jörö, Urho, Tuittu ja Söpö. Mutta juuri kun Söpön olisi tarkoitus saada nimensä, Julia ja Anni huomaavat sen kadonneen! Tarvitaan Bellan apua ennen kuin Söpö saadaan takaisin. Helpottuneina lapset pääsevät jatkamaan kastejuhlan viettämistä. Karkuteille lähtenyttä koiranpentua ei lopulta nimetäkään Söpöksi, vaan se saa tyttöjen mielestä paremmin sopivan nimen Seikkailija.

Lukupalat-sarja on aivan mainio idea, juuri sellainen piristysruiske, mitä tarvitaan lukuinnostuksen herättämiseksi. Meidän viisivuotiaamme oppi hiljattain lukemaan ja vaikka lukeminen onkin vielä hyvin hidasta, on mahtavaa, että saatavilla on iloinen valikoima helppoja, tämän päivän lapsia kiinnostavia Lukupaloja!

***
KirjaBellan pentupoppoo
Teksti: Henna Helmi
Kuvitus: Reetta Niemensivu
Kustantaja: WSOY 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?