Kirppiskalkkunan kirjalöydöt – muutamalla kolikolla monta kirjaa klassikoista kestosuosikkeihin

On olemassa kirppishaukkoja ja sitten tällaisia kirppiskalkkunoita. (Nimitys tuli aikoinaan Whatsapp-viestittelystä mieheni kanssa, kun hehkutin jotain kirppislöytöäni ja haukkaemojin puuttuessa lätkäisin viestiin kuvan kalkkunasta.)
Kierrän kirppareilla harvoin, vaikka Turussa onkin hyvä kirppistarjonta. Ja silloin, kun kirppikselle saan syystä tai toisesta päähäni lähteä, ostokseni ovat lähes poikkeuksetta lastenkirjoja. Kirppareilta ei kuitenkaan (enää) lähde mukaan mitä tahansa lastenkirjallisuutta, sillä kerrostalokolmioon ei vain mahdu määräänsä enempää lastenkirjoja, vaikka kuinka kävisi joka toinen viikko hakemassa lisähyllyjä Ikeasta. 
Tässä joitakin viime aikoina tekemiäni ei-voi-jättää-ostamatta-kirppislöytöjä:
Beatrix Potter: Petteri Kaniinin tarinat (3 euroa, hyväkuntoinen, ollut hankintalistalla, ostettu PikkuSiilistä)
Thornbjörn Egner: Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä (3 euroa, hyväkuntoinen, ollut hankintalistalla, ostettu PikkuSiilistä)
Charles M. SchulzSe on rakkautta, Jaska Jokunen (0.5 euroa, hyväkuntoinen, nelivuotiaan Tenavat-fanin pyynnöstä ostettu Pelastusarmeijan kirpparilta)
Sinikka Nopola ja Tiina NopolaRisto Räppääjä ja Sevillan saituri (0.5 euroa, hyväkuntoinen, esikoisen pyynnöstä ostettu kirjaston poistotorilta)
Enid BlytonViisikko ja aavejuna (3 euroa, hyväkuntoinen, kerään sarjaa, ostettu PikkuSiilistä)
Roald Dahl: Jali ja suklaatehdas (1.5 euroa, vähän huonokuntoinen mutta ollut pitkään hankintalistalla, ostettu PikkuSiilistä)
Lisäksi löysimme viime torstaina kirjaston poistotorilta peräti kahdeksan vanhaa Pekka Töpöhäntä -kirjaa (50 senttiä/kpl), joista molemmat lapset ovat aivan innoissaan. Nämä ovat niitä vanhoja Gösta Knuttsonin tarinoita, joissa ilkeilevä Monni saa pitkän nenän lisäksi usein myös köniinsä. (Uudemmat Pekka Töpöhäntä -kirjat, jotka ovat Åsa ja Michael Rönnin käsialaa, ovat sisällöltään paljon lempeämpiä.) 
Esikoinen muuten luki kuopukselle ylimääräisenä iltasatuna yhden näistä Pekka Töpöhäntä -kirjoista viime viikolla, kun kuuli, että pikkusisko oli kovasti ikävöinyt siskoaan päiväkodissa. <3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?