Kepler62 on loistava kirjasarja huippuammattilaisilta


👀 Kepler62-sarjan yhteisnide 1 & 2: Kutsu / Lähtölaskenta on hieno Galactic Edition vuodelta 2020. Tässä tyylikkäässä painoksessa on myös kokoelma Pasi Pitkäsen upeita kuvitusluonnoksia. Ja ne varsinaiset kuvat ovat aivan huikeita!

🚀 Dystooppisen toimintakirjasarjan ensimmäinen osa, Kutsu, esittelee veljekset Arin ja Jonin, jotka elävät liikakansoitetulla maapallolla. Bitti- ja tavalliseen avaruuteen sijoittuva pelimäinen seikkailu alkaa, kun Ari ja Joni saavat käsiinsä himoitun, jo legendaksi yltäneen pelin nimeltä Kepler62. Pelistä liikkuu villejä huhuja, ja sitä on lähestulkoon mahdoton päästä läpi. 

🚀 Jonkinlaisen peli-intuition turvin pojat onnistuvat läpäisemään viimeisenkin tason, mutta sitten alkaa tapahtua kummallisia asioita. Joni sairastuu harvinaiseen virustautiin, ja hallituksen neurotuunatut virkamiehet tuputtavat apuaan. Sitten lasten kadoksissa ollut äiti tulee kotiin ja alkaa muina naisina leipoa sämpylöitä. Lapset huomaavat kauhukseen äidissä "välähdyksen" eli neurotuunauksen jättämän jäljen. Samaan aikaan he tajuavat, että Kepler62-pelin läpäiseminen oli itse asiassa kutsu - ja pian heitä tullaan noutamaan tuntemattomaan määränpäähän.

🚀 Toinen osa, Lähtölaskenta, kertoo Mariesta, jonka äiti on kuollut ja jonka ökyrikas isä on tahkonut miljoonansa asekaupalla. Yksinäinen Marie palkkaa lukuisia muita nuoria pelaamaan Kepler62-peliä puolestaan. Kun yksi pelaajista onnistuu, Marie saa koordinaatit samaan kohteeseen mihin Ari ja Joni on jo viety. Aavemainen paikka piilottelee Kepler62-salaisuuksien lisäksi kahta vaarallista oliota. 

👀 Kepler62-sarja on huippuammattilaisten yhteistyötä: kirjoittajina ovat Timo Parvela ja Bjørn Sortland, kuvittajana Pasi Pitkänen. Sortlandin norjaksi kirjoittamat osuudet on suomentanut Outi Menna. Suosittelen sarjaa niin lapsille kuin aikuisille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär