Kruunun tyttäret on koukuttavaa romantasiaa


Catherine Doyle & Katherine Webber / suom. Annukka Kolehmainen Kumma 2024 / arvostelukappale 

👑 Kruunun tyttäret on viihdyttävä ja romanttinen fantasiaseikkailu, joka kertoo 17-vuotiaista kuninkaallisista kaksoissisaruksista. Prinsessat erotettiin toisistaan heti syntymän jälkeen kuninkaan ja kuningattaren murhan jälkimainingeissa, mutta he löytävät toisensa uudelleen tässä Catherine Doylen ja Katherine Webberin koukuttavassa YA-trilogian avauksessa.

✨️ Wren on noitayhteisön kasvattama lumoojanoita, joka on kasvatettu kostamaan vanhempiensa murha ja suojelemaan muita noitia petolliselta Kuninkaanhengeltä. Onnistuakseen aikeissaan Wrenin on saatava kruunu itselleen ja Rose pois tieltä.

🌹 Rose on hovin suojissa varttunut kruununprinsessa, joka on opetettu pelkäämään ja vihaamaan noitia. Hän ei tiedä mitään kaksoissisarensa olemassaolosta, joten kun raivostuttava soturinoita Shen sieppaa Rosen keskellä yötä, hän on varma, että koko kuningaskunta etsii häntä yötä päivää. Rose ei tiedä, että sieppauksen yhteydessä Wren tunkeutui palatsiin ja esittää nyt olevansa Rose.

🔥 Rose viedään Eanan noitayhteisöön, jossa hänen henkensä - ja sydämensä - on vaarassa. Samaan aikaan hovissa Wren yrittää parhaansa mukaan esittää herttaista prinsessaa, mutta Rosen parhaan ystävän, Celesten, huijaaminen ei ole helppoa. Haasteita tuo myös se, että Wren on paljon kiinnostuneempi lauhkean prinssisulhasensa henkivartijasta kuin tulevasta aviomiehestään.

🖤 Mitä tapahtuu, kun noitia suojeleva Wren ja valtakuntaansa puolustava Rose lopulta kohtaavat? 

Vahva suositus Kruunun tyttärille! Kirja oli vähän kuin astetta rajumpi Frozen tai sisäsiisti Game of Thrones. Ihanaa, että seuraava suomennos julkaistaan jo kesällä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär