Viikon kirja: Tiltu ja Lettu - Leikkimökin asukas

 


Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Taru Viinikaisen kirjoittamassa ja Oili Kokkosen kuvittamassa uudessa lastenkirjasarjassa esitellään Tiltu ja Lettu, alle kouluikäiset siskokset. Vappuna Tiltu ja Lettu löytävät uudesta leikkimökistään pertinjuntin. Pertinjuntti ei ole pelkästään tosi hauska sana (kokeilkaa vaikka sanoa lapsillenne pertinjuntti, varmasti alkavat nauraa) vaan myös hassu pikkuinen ukkeli, eräänlainen tonttu, joka on päättänyt talvehtia tyttöjen leikkimökissä. Kesäisin pertinjuntista tulee kesäunta nukkuva, puutarhatonttumainen pihakoriste.


Tiltu ja Lettu ovat tietenkin aika ihmeissään löytäessään pertinjuntin leipomassa heidän leikkimökissään. Pertinjuntti puolestaan on ihmeissään vähän kaikesta ihmisten maailmaan liittyvästä ja onnistuu uteliaisuudellaan saattamaan tytöt aika kiperiinkin tilanteisiin. Jännitystä tarinaan tuo arvaamattoman pertinjuntin lisäksi tyttöjen taianomainen muodonmuutos: Tiltusta tulee puolivaris ja Letusta apinapuoli. Mahtavatko he palautua ihan tavallisiksi tytöiksi ennen viimeistä sivua?
Tiltun ja Letun vauhdikkaasta päivästä kuuleminen sai omat viisi- ja kolmevuotiaani kikattamaan monta kertaa, ja tyttöjen puolesta olisin voinut lukea vaikka koko kirjan siltä istumalta alusta loppuun. Se jos mikä on onnistuneen kirjan merkki!

Lämmin suositus Tiltun ja Letun leikkimökkiseikkailulle! Tässä on mainio lahjaidea myös pukinkonttiin!

KirjaTiltu ja Lettu - Leikkimökin asukas
Teksti: Taru Viinikainen
Kuvitus: Oili Kokkonen
Kustantaja: WSOY 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?