Iltasatuja kapinallisille tytöille


Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.
 
Iltasatuja kapinallisille tytöille -huuma on saavuttanut myös Lue meille äitikulta -blogin. Miten tärkeä kirja! Sain oman kappaleeni Kustantamo S&S:ltä arvostelua varten tällä viikolla ja olen kirjasta hyvin inspiroitunut. Aion kääriä tämän kirjan pakettiin ja antaa sen jouluaattona yhteiseksi lahjaksi molemmille tytöilleni, joille toivon sydämeni pohjasta rohkeutta kulkea omia polkujaan.

Mikä tekee Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjasta niin erityisen? Alla 10 syytä:

1.  Kirjassa on sata tarinaa, jotka kaikki ovat tosia.
2. Tarinat keskittyvät naisiin. Rohkeisiin, älykkäisiin, lannistumattomiin, luoviin, nerokkaisiin, urheilullisiin, uteliaisiin, vahvoihin ja sinnikkäisiin naisiin.
3. Kirja tarjoaa hyviä esikuvia ja myönteisiä roolimalleja. Se rohkaisee tekemään valintoja sen mukaan, mitä itse haluaa, eikä sen mukaan, mitä muut haluavat.
4. Tämä kirja keräsi joukkorahoituskampanjalla yli miljoona dollaria yli 70 maasta, mikä on ennätyksellinen summa alkuperäisteoksissa.
5. Kirjassa esitellään naisia ympäri maailmaa, jokaisesta maanosasta.
6. Kirjaa ovat kuvittaneet 60 kuvittajanaista, hekin joka puolelta maailmaa. (Suomalaisista kuvittajista mukana on Riikka Sormunen, joka on kuvittanut kreikkalaisen Hypatian.)
7. Kirja on äärimmäisen kiinnostava. Miten mahtavaa on lukea iltasaduksi tositarinoita esimerkiksi kirjailijoista, toimittajista, aktivisteista, vuorikiipeilijöistä, matemaatikoista, merirosvoista, ballerinoista, tutkijoista, taiteilijoista...
8. Kirja on opettavainen. Mainiota materiaalia luokkahuoneeseen!
9. Kirja edistää tasa-arvoa esitellessään eri maista ja kulttuureista tulleiden naisten saavutuksia ja kertoessaan tarinan transtytöstä.
10. Kirja voimaannuttaa. Niin maailmalla kuin meillä Suomessakin on vielä paljon tekemistä tasa-arvon saralla, ja varmasti omatkin tyttöni joutuvat elämänsä aikana kohtaamaan jos jonkinlaista syrjintää, häirintää ja vähättelyä sukupuolensa vuoksi. Tämä kirja välittää kuitenkin tärkeän viestin:

Esteet on voitettavissa.

***
Kirja: Iltasatuja kapinallisille tytöille
Teksti: Elena Favilli ja Francesca Cavallo
Suomennos: Maija Kauhanen
Kuvitus: 60 kuvittajaa ympäri maailmaa, tarkempi luettelo kirjan lopussa.
Kustantaja: Kustantamo S&S 2017
AlkuperäisteosGood Night Stories for Rebel Girls, 2016
Suomenkielinen ulkoasu: Sanna Mander

Lisää: www.rebelgirls.co (Tietoa esimerkiksi uudesta, marraskuun lopussa ilmestyvästä jatko-osasta. Mahdollisuus myös tilata julisteina kirjan kaunista kuvitusta. Oih, itse haluaisin ainakin kirjan mahtavan kansikuvan kehyksiin!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?