Joulunodotus alkaa: Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö
Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.


Blogissa on vietetty tällä viikolla epävirallista Nopola-viikkoa Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan kunniaksi. On aina mahtavaa, kun valkokankaalle saadaan kotimaisia lastenelokuvia!

Tänään Lue meille äitikulta -blogissa vietetään myös joulunavajaisia. Esittelen Nopoloiden hauskan joulukirjauutuuden, Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö. Joulukirjaesittelyjä on luvassa tihenevään tahtiin mitä lähemmäs jouluaattoa päästään, ja jouluaiheisia kirja-arvontoja on tulossa myös! Pysykää siis kuulolla. :)

Mutta nyt siihen kirjaan. Tarina alkaa, kun Vilttitossu näkee kadulla pakettiauton, johon naapuruston väki kantaa sylikaupalla leluja. Hänelle selviää, että varattomien kotien lapsille kerätään lahjoja. Vilttitossu, jota ei varsinaisesti tunneta epäitsekkyydestään, päättää naamioitua köyhäksi lapseksi. Hän ripustaa kaulaansa pahvikyltin, jossa lukee:

"KÖYHÄ LASPI. ANNA HETI LELUJA."

Ikävä kyllä Vilttitossun yritteliäisyys ei tuota toivottua tulosta, joten hän turvautuu takuuvarmaan keinoon saada lahjoja: hänestä tulee tosi kiltti. Vilttitossun avuliaisuus herättää ihastusta kaikissa muissa paitsi Heinähatussa, joka tuntee pikkusiskonsa metkut parhaiten. Kun jouluaatto sitten koittaa ja pukki kolkuttaa ovelle, Vilttitossu on täysin vakuuttunut siitä, että hän saa enemmän lahjoja kuin Heinähattu. Kun näin ei kuitenkaan käy, Vilttitossu hermostuu ja tulee samalle paljastaneeksi vain esittäneensä kilttiä.


Toivottavasti Nopolat jaksavat kirjoittaa Heinis-kirjoja aina vain lisää, sillä meillä tykätään niistä tosi paljon! Hassua ajatella, että ensimmäinen Heinähattu ja Vilttitossu -kirja julkaistiin vuonna 1989, minun ollessani seitsemänvuotias...ja nyt luen näitä kirjoja omille leikki-ikäisille tytöilleni lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin!

KirjaHeinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö
Teksti: Sinikka Nopola & Tiina Nopola
Kuvitus: Salla Savolainen
Kustantaja: Tammi 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko