LEGO 365 Tekemistä vuoden jokaiselle päivälle


Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Uskaltaisin lyödä vetoa sen puolesta, että teidänkin kotoanne on lähtenyt joulupukille sellaisia kirjeitä, joihin on raapustettu hatarilla tikkukirjaimilla Lego-aiheisia toiveita. Olenko oikeassa?

Meilläkin esikoisen toinen suurempi lahjatoive liittyy juuri näihin palikoihin, nimittäin Lego Friends Heartlake Hospital -kokonaisuuteen. Tähän asti hänellä on ollutkin vain pikkuruisia Lego-pakkauksia ja yksi isompi laatikko täynnä erikokoisia ja -värisiä Legoja luovaan rakenteluun. Toki ymmärrän, että isolla ja yksityiskohtia tulvillaan olevalla Lego-sairaalalla on sitten kiva leikkiä ja valtavan mukava sitä on varmasti rakentaa, mutta itse toivoisin myös mahdollisimman paljon sitä "tavallista" Legoilla rakentelua. En nimittäin muista omasta nuoruudestani, että me olisimme rakennelleet mitään valtavia Lego-kokonaisuuksia, vaan meidän Lego-leikkimme olivat nimenomaan sitä vapaata, mielikuvituksen sävyttämää puuhastelua. (Minun mielikuvitukseni siivitti legoukkelit useimmiten vankilaan.)

Olinkin aika innoissani, kun huomasin WSOY:n valikoimassa kattavan LEGO-teoksen:

LEGO 365 - Tekemistä vuoden jokaiselle päivälle

Tämä järkäle tarjoaa nimensä mukaisesti tekemistä koko vuodeksi. Laajasta sisällysluettelosta voi valita eläimiin ja muihin olentoihin liittyvää puuhaa, kepposia ja karmivia juttuja, tekemistä urheiluhulluille ja kymmenittäin yhden tai useamman pelaajan pelejä! Lisäksi on erilaisia aivopähkinöitä ja haasteita yksin tai yhdessä suoritettavaksi, säilytys- ja järjestelyratkaisuja ja jopa juhlatunnelmaa nostattavia Lego-ideoita. Kirja myös neuvoo, miten Legojen avulla voi oppia, millaisia lahjoja Legoista saa näperreltyä ja millaisia koriste-esineitä Legoista voi tehdä. Kirjassa on omat osionsa myös show'n pitämiselle ja itsestään kertomiselle palikoiden avulla.
Toisin sanoen ihan mieletön määrä tekemistä!

Ja koska sitä tekemistä on niin paljon, kirja auttaa lasta valitsemaan. Vastailemalla esimerkiksi alla oleviin kysymyksiin

PALJONKO SINULLA ON AIKAA?
MITÄ PALIKOITA SINULLA ON?
MILLAISELLA TUULELLA OLET?
KENELLE RAKENNAT?

kirja ehdottaa sopivaa tekemistä. Näppärää! Ainakin meidän viisivuotiaallamme tulee nimittäin Legojen kanssa aika usein vastaan tilanne, jossa hän heittäytyy vallan avuttomaksi sen suhteen, mitä palikoilla voisi tehdä.

Kirja myös muistuttaa Legojen parissa ahertajaa rakennusleikkeihin sopivasta mielentilasta: Omaksu joustava asenne. Tämäkin meinaa tulisieluiselta esikoiseltamme välillä unohtua: jos palikat eivät asetu niin kuin pienet sormet tahtoisivat, ne saattavat sinkoutua vähän sinne sun tänne.


Kirjan mukana tulee myös pieni, paristolla toimiva ajastin/askareenarpoja, joka tuo kivan säväyksen rakenteluihin.

Tämä LEGO-kirja on mielestäni aika mukava lisälahja Legoja toivoneille lapsille! Meillä anoppi on avustanut joulupukkia hankkimalla esikoiselle tämän toivoman kalliihkon Lego Friends -sairaalan (hinta pyörii 60 - 70 euron välissä), mutta varsin käypä ja varmasti lapselle mieluinen lahjaidea olisi myös jonkinlainen setti Classic-sarjan palikoita yhdistettynä tähän LEGO-kirjaan.

LEGO-rakennusohjeita ja -ideoita löytyy muuten valtavasti myös netistä esimerkiksi ihan LEGO:n omilta sivuilta, joista ohjeita voi etsiä ja ladata itselleen setin mukana tulleen numeroyhdistelmän, avainsanan tai teeman avulla.

***
Kirja: LEGO 365 Tekemistä vuoden jokaiselle päivälle
Teksti: Simon Hugo
Pienoismallit: Joshua Berry, Jason Briscoe, Stuart Crawshaw, Naomi Farr, Alice Finch, Rod Gillies, Kevin Hall, Barney Main ja Drew Maughan
Kustantaja WSOY 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär