Musiikin riemua: Joulupukin soiva laulukirja


Hyvää kolmatta adventtia! Siemailen tässä glögiä ja kuuntelen Spotifyn tarjoilemaa joululaulukattausta. Viikon päästä on jouluaatto, jota meillä odotetaan kyllä jo tosi innokkaasti. (Niin innokkaasti, että lapsilla meinaa välillä karata riehumismopo käsistä.)

Adventtisunnuntain ratoksi ajattelin esitellä laulukirjan, joka löytyy varmaan aika monen lukijankin kodista:

Joulupukin soiva laulukirja

jonka on kuvittanut Mauri Kunnas. Jos en ihan väärin muista, lapset saivat tämän mummilta ja ukilta jouluna 2014, ja siitä lähtien tämä kirja onkin säestänyt tämän perheen joulunodotusta.

Joulupukin soiva laulukirja on jaettu kolmeen osaan: Juhla on verraton, Joulupukin töissä ja Joulupuu on rakennettu. Yhteensä lauluja on 43, joten kuunneltavaa kyllä riittää. Toisin kuin monet ääntä tuottavat lelut ja kirjat, tämä kirja ei ole ollenkaan ärsyttävä! Toki asiaan saattaa vaikuttaa se, että rakastan joulua ja joululauluja...

Kirja toimii hyvin yksinkertaisesti: painat napista musiikin päälle, säädät äänenvoimakkuuden haluamallesi tasolle ja valitset nuolinäppäimillä haluamasi laulun. Pientä parannusta toiminnot kyllä vaatisivat: oletusvolyymi on nimittäin voimakkain mahdollinen ja pienten sormien on vähän vaikea painaa jäykkiä nappuloita. Usein tätä kirjaa kuunnellessa tarvitaan siis aikuisen apua.

Tuttujen rallatusten lisäksi kirjassa on vähän tuntemattomampiakin joululauluja. Esimerkiksi Leikkilaulu joulukuusella, Joulupukin töissä ja Laulu joulupukille eivät ole itselleni kovinkaan tuttuja. Kaikki suosikit löytyvät kyllä, mikä yhdessä Mauri Kunnaksen mahtavien ja yksityiskohtia tulvillaan olevien kuvien kanssa tekee tästä laulukirjasta vuodesta toiseen kestävän lempparin. Kivaa on myös se, että suomenkielisten sanoitusten lisäksi useista kappaleista on tarjolla myös ruotsin- ja englanninkielinen versio. Viimeisenä olevaan Jouluyö, juhlayö -lauluun on painettu suomen lisäksi sanat saksaksi (alkuperäiskieli), englanniksi, ruotsiksi, saameksi, ranskaksi ja espanjaksi.

KirjaJoulupukin soiva laulukirja
Toimittanut: Katariina Heilala
Kuvitus: Mauri Kunnas
Kustantaja: Otava 2014

Mitä joululauluja teillä kuunnellaan eniten?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?