Outolan veljekset vauhdissa: Tatu ja Patu päiväkodissa

Tatu ja Patu päiväkodissa -kirjassa Aino Havukaisen ja Sami Toivosen keksimät Outolan veljekset päätyvät vahingossa päiväkoti Esikkoon, kun heidän oli tarkoitus mennä virkistävälle lomalle Kylpylä Vesikkoon.

Ensin veljekset eivät tajua olevansa väärässä paikassa, kunhan vähän ihmettelevät, miksi runsaaksi ja monipuoliseksi mainostettu aamiainen onkin pelkkä puuroannos ja kummastelevat uima-altaiden puuttumista. Lopulta he pulahtavat käsienpesualtaaseen nuristen samalla altaan pienuutta. Muiden lasten nauraessa Tatun ja Patun omituiselle käytökselle heille selviää, että he eivät suinkaan ole kylpylässä vaan päiväkodissa.

Eikä päiväkodista pääse noin vain livahtamaan pois ilman aikuista.

Muut päiväkodin lapset alkavat juonia erilaisia keinoja, joiden avulla Tatu ja Patu pääsisivät kylpylään, mutta samaan aikaan Tatu ja Patu huomaavat viihtyvänsä päiväkodissa oikeastaan aika hyvin. Kevätjuhlanäytelmääkin pitäisi ruveta valmistelemaan, ja veljekset saavat kirjoittaa tarinan juonen.Tatu ja Patu päiväkodissa toimii samaan tapaan kuin monet muutkin Tatu ja Patu -kirjat: se esittelee päiväkodin arkea runsaiden ja yksityiskohtaisten kuvien ja veljesten väärinymmärrysten avulla. Kommelluksineen kaikkineen Tatu ja Patu päiväkodissa on kiva tietopaketti päiväkotielämästä!

***

KirjaTatu ja Patu päiväkodissa
Teksti ja kuvitus: Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Kustantaja: Otava (19. painos, julkaisuvuosi 2004) / arvostelukappale

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär