Takapihalta alkaa seikkailu – satukirjan ja luonto-oppaan yhdistelmä innostaa menemään metsään


Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Olen luontoihminen – teoriassa. Käytännössä luontoretket jäävät kuitenkin harmillisen usein haaveiluasteelle, ja syntymäpäivälahjaksi saamani kuksa pölyttymään hyllylle. Rakastan asua Turun keskustassa, mutta joskus olisi kiva kipaista metsään ilman että ensin täytyy ajaa autolla lähemmäs sitä metsää.  

Milla Tuormaan Takapihalta alkaa seikkailu -kirja olikin tervetullut ja silmiä avaava lukuelämys, sillä hän kirjoittaa näin:

"Kaupunkiluonto voi näyttää risukkoiselta ja roskaiselta tai toisaalta puistona turhan siistiltä. Se on kuitenkin monimuotoisuutta, ihmeitä ja eläinkohtaamisia täynnä. Asvaltista puskee kukkia, ojissa ja pientareilla rehottaa puutarhasta tuttuja kasveja metsäkasvien rinnalla, puut kasvavat kadun vieressä mitättömällä maapalasella ja ihmisen toimintaan sopeutuneet eläimet ihastuttavat ja harmistuttavat kekseliäisyydellään."

Aivan, kaupunkiluonto! Aloin heti katsella kerrostalon ikkunasta avautuvaa maisemaakin uusin silmin. Kuusia, koivuja, vaahteroita, tammipuita, pihanurmea ja pensaita yllin kyllin! Jopa pieni lampi kimmeltää näköpiirissä, joten luonto on kyllä ilahduttavan lähellä, vaikka kauppatorille onkin matkaa vain muutaman korttelin verran. Seikkailu voi siis todellakin alkaa jo takapihalta, kuten kirjan nimikin vinkkaa.Takapihalta alkaa seikkailu -kirja on tarkoitettu erityisesti varhaiskasvatuksen ammattilaisille, mutta se toimii mukavana satukirjana ja innostavana retkioppaana myös lapsiperheissä. Kirjassa on sekä luontoaiheisia tarinoita että tarinoihin pohjautuvia leikki- ja keskusteluideoita niin sisällä kuin ulkona toteutettavaksi. Tarinoita voi lukea lapsille vuodenajan mukaan, sillä ne on jaoteltu kätevästi kuukausiin. Esimerkiksi huhti-toukokuussa kerrotaan pesimäpuuhista ja mietitään yhdessä, mitä kevään merkkejä on jo nähty. Kirjan lopussa on vielä kattavasti lajitietoa oravasta kettuun, sammakosta sisiliskoon ja hömötiaisesta huuhkajaan.

Takapihalta alkaa seikkailu on erinomainen kirja varhaiskasvattajille ja kaikille luontoon halajaville lapsiperheille!***

KirjaTakapihalta alkaa seikkailu
Teksti: Milla Tuormaa
Kuvitus: Milja Laine
Kustantaja: PS-kustannus 2016

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?