Onnenkepparit – Merja ja Marvi Jalon uutuussarja alakoululaisilleKirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Löytyykö teiltä keppariharrastajia? Heppakirjakonkarit Merja ja Marvi Jalo ovat tarttuneet supersuosittuun keppihevosharrastukseen kokonaisella uudella Onnenkepparit-kirjasarjalla, jonka ensimmäinen osa julkaistiin alkukesästä. Kuvituksesta vastaa Reetta Niemensivu, jonka kädenjälkeä lapseni rakastivat esimerkiksi Bellan pentupoppoo -kirjassa.

Sarjan ensimmäinen osa, Olivia ja Onnentähti, kertoo tokaluokkalaisesta Oliviasta, jolla on niin paha eläinallergia, ettei tämä saa mennä lähellekään hevosia. Oliviaa harmittaa, kun hänen paras ystävänsä Valpuri saa harrastaa poniratsastusta Olivian vain haaveillessa omasta hevosesta.
Sitten tapahtuu jotain yllättävää, suorastaan mullistavaa: Olivia löytää hylätyn, risan keppihevosen.
- Voi, Olivia henkäisee. - Sairas keppihevonen!
Ojasta löytynyt keppihevonen, joka saa nimen Onnentähti, tuo iloa ja tarmoa Olivian kesään. Myös Valpuri innostuu keppareista, varsinkin kun tytöt saavat rakentaa Olivian takapihalla olevaan vajaan ihan oikean keppihevostallin. Pian myös tyttöjen kaverit Juuli ja Lilli liittyvät omien keppareittensa kanssa leikkiin, ja Olivian julistama "kaikkien aikojen kepparikesä" voi alkaa.

Välillä Oliviaa ärsyttää, kun Onnentähti on niin kulahtanut Valpurin ja Juulin upouusiin, kaupasta ostettuihin keppihevosiin verrattuna, mutta toisaalta Onnentähdestä on lyhyessä ajassa tullut Olivialle hyvin rakas. Kun Onnentähti loukkaantuu ratsastusonnettomuudessa ja muuttuu entistä rujommaksi, se lähetetään Olivian äidin siskon luo leikkaukseen.Herkullisiin kansiin puettu tarina kekseliäästä Oliviasta on aivan hurmaava. Toisin kuin Merja Jalon Nummelan ponitalli -sarjaOnnenkepparit on sisällöltään ja tyyliltään vahvasti kiinni tässä päivässä. Olivian esimerkki varmasti kannustaa monia kepparityttöjä ja -poikia harrastamaan rohkeasti ja luovasti, sillä hän osoittaa, että ainoa vaatimus keppihevosharrastukselle on hyvä mielikuvitus.

Kuusivuotias testilukija ahmaisi kirjan hetkessä ja odottaa jo innoissaan seuraavaa osaa. Lämmin suositus Onnenkeppareille!

Keppariharrastuksesta lisää esimerkiksi täällä.

***

KirjaOlivia ja Onnentähti 
Teksti: Merja ja Marvi Jalo
Kuvitus: Reetta Niemensivu
Kustantaja: WSOY 2018

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko