Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö on hauska kesäkirja
Turussa mitattiin tänään kesän 2018 helle-ennätys - yli 32 astetta! Onneksi toimistolla on ilmastointi, muuten olisi työnteko käynyt aika tukalaksi.

Viikon kirjojen kanssa on ollut parin viikon (kesä- ja sairastelu)tauko, mutta nyt on pakko nostaa Viikon kirjaksi Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan vuonna 2007 julkaistu Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö. Siinä on nimittäin sellainen kirja, joka sopii kesäpäiviin kuin strösseli pehmikseen.

Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö -kirja alkaa katastrofilla: Riston ja Rauhan alakerran naapuri, Lennart Lindberg, syö vahingossa Räppääjien viimeisen keksijäätelötötterön. Ristolle ei kelpaa mikään muu jäätelö ja hän lähestulkoon menettää elämänhalunsa, kun käy ilmi, että keksijäätelötötteröiden valmistus on lopetettu koko Euroopassa. Pian Risto, Nelli, Rauha ja Lennart lähtevät junalla kohti Höljäkkää, jossa huhujen mukaan on vielä muutama tuutti jäljellä.

Nopoloiden kirjoissa on aina runsaasti vauhtia ja väärinkäsityksiä, niin tässäkin. Ennen kuin Risto pääsee vielä kerran maistamaan himoitsemaansa keksijäätelötötteröä, Lennart joutuu pidätetyksi ja koko konkkaronkka joutuu pupuasuihin puettuina kesäteatterin lavalle. Nelikon perässä ovat niin konstaapeli, konduktööri kuin näytelmäkirjailijakin. Aino Havukainen ja Sami Toivonen, jotka kuvittivat Risto Räppääjiä ennen Christel Rönnsiä, takaavat hulvattomalla tyylillään sen, että tätä kirjaa on myös hauska katsella.

Tämä kevyt ja viihdyttävä kirja kannattaa ottaa mukaan rannalle, eväsretkelle, puistoon tai minne sitä nyt kesällä mieliikään mennä. Yhteen asiaan kannattaa kuitenkin varautua: jätskirahaa tarvitaan mukaan!

***

KirjaRisto Räppääjä ja viimeinen tötterö
Teksti: Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Kuvitus: Aino Havukainen & Sami Toivonen
Kustantaja: Tammi 2007

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär