Miina ja Manu mukana eskarin aloituksessa + mahtava tuotearvonta!


Tuoteyhteistyö Satukustannuksen kanssa.

Ajatella, että tässäkin perheessä on jo esikoululainen. Tulee taas mieleen se sanonta, jota mietin vauva-arjen pimeimpinä marraskuina: päivät pitkiä, vuodet lyhyitä. Heinäkuun viimeisenä päivänä esikoiselta irtosi ensimmäinen maitohammas, ja parin viikon päästä hän astelee reppu selässä eskariin. Pieni iso tyttö.Vanhin lapsemme on kuitenkin niin valmis eskarilainen kuin olla voi. Hän odottaa innoissaan tulevaa vuotta ja ennen kaikkea tehtäviä, sillä kirjainten ja numeroiden kanssa puuhastelu on yksi hänen lempiajanviettotapojaan. Jos hän ei väkerrä tehtäväkirjojen parissa, hän ideoi erilaisia kirjain- ja numeropelejä itse muistivihkoihin. Hän kertoi taannoin isovanhemmilleenkin uudesta harrastuksestaan, joka liittyy kirjainten oikeaoppisen mallin arvioimiseen sydämillä ja kolmioilla.Minäkin olen tulevasta vuodesta aika täpinöissäni. Itse astelin ensimmäiselle luokalle vuonna 1989 suoraan kotihoidosta, taustalla parit seurakunnan päiväkerhovuodet. Ei silloin taidettu vielä edes puhua mistään esikoulusta. Esikoinen puolestaan oli kotihoidossa viisivuotiaaksi ja sitten vuoden verran osa-aikaisesti päiväkodissa, samassa ryhmässä siskonsa kanssa. Nyt edessä on ihana ja jännittävä eskarivuosi tutuksi käyneessä päiväkodissa, mutta ihan omassa ryhmässä. Siellä saa turvallisesti harjoitella monia tärkeitä taitoja, joita sitten ekaluokkalaisena tarvitaan jo ihan eri tavalla. Esikoiseni tuntien hän on esiopetuksessa kuin kala vedessä. Mahtava vuosi luvassa uteliaalle, tiedonjanoiselle ja tekemistä kaipaavalle pikkuiselle!Monia tämän syksyn eskarilaisia saattaa jo vähän jännittää uudet kuviot. Osa lapsista on kesäloman alkaessa hyvästellyt nuoremmat päivähoitokaverinsa. Jotkut astelevat esikouluun suoraan kotihoidosta. Osa perheistä miettii, saako heidän lapsensa varmasti kaiken sen erityisen tuen, jota tarvitsee.

Satukustannuksen tutut kissahahmot, Miina ja Manu, ovat myös käyneet esikoulua. Tulevaan eskarivuoteen onkin hauska valmistautua nokkelan Miinan ja hassun Manun kanssa. Sain Satukustannukselta kattavan paketin eskari-ikäiselle sopivia tuotteita ja toisen vastaavan paketin arvottavaksi teidän kanssanne!Esikoinen oli puuhapaketista tietenkin enemmän kuin riemuissaan. Ensimmäisenä hän otti työn alle Miina ja Manu 1 + 9 = 10 -laskukirjan, jossa on käytetty uusimpia mallikirjaimia ja -numeroita. Tähän asti esikoinen ei ole ollut niin kiinnostunut siitä, ovatko hänen piirtämänsä kirjaimet ja numerot oikein kirjoitettu vai vähän sinne päin sutaistu. Esimerkiksi numerot 4 ja 5 ovat olleet niin vaikeita tehdä, että usein ne ovat menneet iloisesti väärin päin. Miina ja Manu 1 + 9 = 10 -laskukirjassa harjoitellaan numeroiden piirtämistä mallin mukaan, mikä sai esikoisen innostumaan vaikeistakin numeroista tarjoamalla mukavia onnistumisen kokemuksia.Kuopus puolestaan ihastui Miina ja Manu esikoulussa -kuvakirjaan, joka on taattuun Teutori-tyyliin hauska ja opettavainen yhtä aikaa. Manun kommellusten kautta kevennetään tunnelmaa ja välitetään tärkeää viestiä: ei haittaa, vaikka tekisi virheitä. Tästä kirjasta meille muuten tarttui Manun oivallinen laskutapa: "Sinulle, minulle ja itselleni, sinulle, minulle ja itselleni."Kovakantinen Miinan ja Manun juhla-aapinen on nappivalinta tiedonjanoisille esikouluikäisille. Se on tavutettu ja ladottu uudistetuilla mallikirjaimilla ja sisältää neljä Teutorin kirjoittamaa ja kuvittamaa aapista:

Aapinen, Liikenneaapinen, Laskentoaapinen ja Eläinaapinen.

Kuopusta kiehtoivat kirjan kaikki osiot, kun taas esikoisen silmät alkoivat loistaa Liikenneaapisen kohdalla. Liikennemerkkeihin tutustuminen on tuonut hauskaa sisältöä myös helposti tylsäksi käyviin automatkoihin, kun liikenteen seasta ja teiden varsilta voi bongailla Liikenneaapisesta tuttuja merkkejä.Kohta eskarilainen -tehtäväkirjan esikoinen halusi säästää viimeiseksi. Kuten Miinan ja Manun laskukirjassa, tässäkin puuhavihossa oli monta sellaista tehtävää, jotka saivat hänet kirjaimellisesti hykertelemään. Silmät loistaen hän kulki perässämme esittelemässä sekä jo tekemiään tehtäviä että niitä, joiden tekemistä hän odotti aivan erityisellä innolla.Tässä kuussa alkavan esikoulun kunniaksi arvon kaikkien tätä postausta kommentoivien kesken Miina ja Manu -tuotepaketin, joka sisältää seuraavat tuotteet:

Miina ja Manu esikoulussa
Miina ja Manu 1 + 9 = 10
Kohta eskarilainen
Miinan ja Manun juhla-aapinenArvonta päättyy viikon päästä 9.8. klo 18. Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi kommentin yhteyteen! Välitän voittajan yhteystiedot Satukustannukselle, joka on luvannut toimittaa paketin perille. :)

Onnea arvontaan ja iloisia eskaripäiviä kaikille uusille esikoululaisille perheineen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko