Yökoulu ja noidutut tossut – helppolukuinen ja hirvittävän hauska

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.
Paula Norosen Yökoulu-sarja on yksi niistä uusista ja helppolukuisista lastenkirjasarjoista, joita pienten alakoululaisten iloksi on alettu julkaista viime vuosina. Tänä syksynä sarjasta ilmestyi jo kolmas osa, Yökoulu ja noidutut tossut, jossa prinsessa Lemukki (Lumikin katkeroitunut serkku) punoo kostoa kultaisten tossujen avulla.
Paula Noronen kuuluu niihin kovasti ihailemiini lastenkirjailijoihin, jotka osaavat naurattaa sekä lapsia että aikuisia. Kikatin yhdessä esikoisen kanssa päähenkilöiden harrastuksille, joita ovat esimerkiksi irtokäsityökerho ja veriryhmäliikunta. Näin hassuja aktiviteetteja harrastavat yökoulua käyvät Paavo Zombinen ja Martta Vampyyri. Heitä ja muita yökoululaisia opettaa neiti Kammonen, jolla on eräänä muuten tavallisena kouluyönä oppilaille kimalteleva yllätys: laatikollinen kultaisia tossuja tuntemattomalta lähettäjältä. 
Tossuja ei riitä kaikille, mikä aiheuttaa ensin pahaa mieltä, mutta osoittautuu lopulta onnenpotkuksi, sillä ne oppilaat, jotka sujauttavat jalkaansa kultaiset tossut, joutuvat kostonhimoisen Lemukin pauloihin.
- Hiljaa! Minä olin limainen kuin räkä ja ruskea kuin kakka, enkä koskaan saanut mitään. Lumikki sai kaiken. Minä olen Prinsessa Lemukki! Ja te olette minun seitsemän... no, kuusi kääpiötäni!
Yökoulu ja noidutut tossut -kirjassa ei tavallaan ole pää(täi)tä eikä häntää, mutta viis siitä. Huumoria ja hassunkurisia hahmoja on sitäkin enemmän, ja välillä on rentouttavaa (sekä lapselle että aikuiselle) lukea myös sellaisia kirjoja, joissa syödään jälkiruoaksi räkäkiisseliä.
***
KirjaYökoulu ja noidutut tossut
Teksti: Paula Noronen
Kuvitus: Kati Närhi
Kustantaja: Tammi 2018

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär