Viidakosta kuuluu JUHUU... antaa lapsen päättää, miten tarina etenee

Lasten Keskuksen vastikään ilmestynyt uutuus Viidakosta kuuluu JUHUU... on lastenkirja, jossa lapsi saa itse päättää tarinan suunnan. Omat kuusi- ja nelivuotiaat testaajani innostuivat ideasta heti, ja olemmekin lukeneet kirjan jo monella eri tavalla yhdessä. 
Sylvie Misslinin ja Amandine Piun alun perin ranskankielinen tarina kertoo Mirellasta ja Petjasta, ystävyksistä, jotka päättävät selvittää viidakosta raikaavan omituisen joikauksen alkuperän. Heti ensimmäiseltä aukeamalta lähtien lapsi saa valita, miten tarina etenee. Vaihtoehtoina on aina kaksi kuvakoodia, joihin liittyy pienet tapahtumakuvaukset. Tietyt valinnat kuljettavat Petjan ja Mirellan takaisin kotiin, jolloin viidakkoseikkailu alkaa alusta, mutta juhuu-äänen aiheuttajakin on kyllä selvitettävissä. 
Alla olevassa kuvassa lapset ovat vaarassa joutua krokotiilin kitaan...
Viidakosta kuuluu JUHUU... on virkistävän erilainen lastenkirja. Voisi kuvitella, että tällaisia interaktiivisia kirjoja olisi markkinoilla enemmänkin, mutta ilmeisesti tämäntyyppisten ratkaisukirjojen kulta-aika oli 90-luvulla, eikä niitä enää juurikaan julkaista. 
***
KirjaViidakosta kuuluu JUHUU...
Teksti ja kuvitus: Sylvie Misslin ja Amandine Piu
Suomennos: Rauna Sirola
Kustantaja: Lasten Keskus 2018

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär