Suloiset lemmikkikirjat alakoululaisille


Tiedättekö ne lastenkirjat, joiden kansikuvana on aina joko pelästyneen näköinen kissanpentu tai reppanan näköinen koiranpentu? Kyseessä on Holly Webbin lastenkirjasarja, jossa on jo kunnioitettavat neljäkymmentä osaa. En ole tutustunut kuin vasta muutamaan Webbin kirjoista, mutta ne toistavat ilmeisesti aika lailla samaa hyväksi havaittua kaavaa: pikkuinen koira tai kissa on pulassa, ja on lapsen tehtävä auttaa sitä. Usein lapsi itsekin on vaikeassa tai muuttuneessa elämäntilanteessa, mutta kirjan lopussa sekä lapsella että lemmikillä on kaikki hyvin. 

Olen saanut Karistolta arvostelukappaleeksi pari Webbin kirjaa, joista toinen, Pelokas pikku Nöpö, oli ensimmäinen kirja, jonka esikoinen luki itsenäisesti alusta loppuun. Kirja kertoo Maddy-nimisestä tytöstä, jonka unelma omasta kissanpennusta täyttyy vihdoinkin, kun perheeseen muuttaa pieni suloinen Nöpö. Naapurin isot kollikissat Tiikeri ja Tom ovat kuitenkin niin ilkeitä, että pelottelevat ja kiusaavat Nöpöä minkä ehtivät aina tämän uskaltautuessa pihalle. Lopulta asiat saadaan kuitenkin järjestymään yhteen hiileen puhaltamalla.
Jessi kaipaa kaveria kertoo Chloesta ja tämän isoveljen, Willin, koiranpennusta, jonka hoitaminen tipahtaa yhtäkkiä Chloen vastuulle Willin joutuessa sairaalaan moneksi viikoksi. Chloella on hyvä syy suhtautua vastahakoisesti Jessin hoitamiseen: hän pelkää koiria. Vaikka Jessi onkin vasta pentu, se on villi ja terävähampainen, eikä Chloe uskalla olla rennosti pennun lähettyvillä. Lisäksi huoli Willin paranemisesta stressaa sekä Chloea että tämän koko perhettä. Tämäkin kirja päättyy kuitenkin kaikin puolin onnellisesti.
Holly Webbin kirjoissa on Sophy Williamsin herttaista mustavalkokuvitusta siellä täällä keventämässä tarinaa. Kirjat ovat raskaslukuisempia kuin esimerkiksi kotimainen Lukupalat-sarja ja sisältävät pitkästi toista sataa sivua tekstiä. Päähenkilöiden englanninkieliset nimet hankaloittavat luku-urakkaa hieman, mutta sinänsä teksti on yksinkertaista ja lauseet riittävän lyhyitä. Suosittelisin Webbin kirjoja ensisijaisesti isommille alakoululaisille tai sujuvasti lukeville eka- ja tokaluokkalaisille. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär