Ottonen ja suuri metsä – lumoava valokuvasatu

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.
Esikoiskirjailija, graafikko Tomi Palonen on kirjoittanut ja kuvannut kerrassaan lumoavan lastenkirjan. Ottonen ja suuri metsä kertoo arasta nallekarhu Ottosesta, josta kaksi pientä lasta huolehtivat. 
Ottonen on niin pelokas, ettei se uskalla edes istua lastenhuoneen ikkunalaudalla, vaikka mieli tekisikin. Perheen pojan hyväntahtoinen suunnitelma auttaa Ottosta voittamaan pelkonsa menee vahingossa liian pitkälle, ja Ottonen päätyy paperilennokin lennättämänä auringonlaskun hämärtämään metsään. Pikkuinen karhu on luonnollisesti aivan kauhuissaan.
Pian Ottosen kauhu muuttuu hämmästelyksi, kun vanha ja viisas puu saa sen ymmärtämään, että jonkun vielä pienemmän näkökulmasta Ottonen itse voi näyttäytyä pelottavana. Lempeä kuu puolestaan saa Ottosen oivaltamaan, ettei rohkeus ole pelottomuutta vaan toimimista peloista huolimatta.
Aamuauringon noustessa kotiin palaa rohkeampi ja omiin kykyihinsä luottava Ottonen.
Ottonen ja suuri metsä sai alkunsa iltasadusta, jota Palonen kertoi omille lapsilleen. Kirjan tarina on perinteinen kasvukertomus pelkojen voittamisesta ja sellaisenaan hyvin herttainen, mutta parasta kirjassa ovat sen kertakaikkisen hurmaavat valokuvat. Palonen on valokuvannut pienen karhun seikkailut itse, ja lopputulos on ihana ja hämmästyttävän ilmeikäs. Itse tykkään erityisesti hämärien metsäkuvien tunnelmasta, mutta myös kuva kotiin rientävästä Ottosesta ihastuttaa valoisuudellaan. 
Suosittelen tutustumaan Ottoseen!
***
KirjaOttonen ja suuri metsä
Teksti ja kuvat: Tomi Palonen
Kustantaja: Aurinko Kustannus 2019

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär