Viisi syytä tykätä Lukupaloista

Kirjat saatu arvioitavaksi blogia varten.
Olen kirjoittanut WSOY:n Lukupalat-sarjasta jo useamman kerran. Meillä nimittäin tykätään näistä helppolukuisista kirjoista kovasti. Sain alkuvuodesta taas uusia Lukupaloja luettavaksi, ja niiden myötä päätin listata syyt, minkä vuoksi kyseessä on mielestäni yksi kivoimmista lastenkirjasarjoista tällä hetkellä:
1. Kirjat ovat ajan hermolla
Oli kyseessä sitten alakouluikäisen Lätkä-Laurin jäkisturnaus tai eskaria käyvän Julian koirarakkaus, Lukupalat kuvaa tämän päivän lasten elämää.
2. Kirjoja kirjoittavat kotimaiset kärkinimet
Roope Lipasti, Miina Supinen, Tuutikki Tolonen, Magdalena Hai ja monet muut huippukirjoittajat houkuttelevat taitavalla kerronnallaan lapsia kirjojen pariin. Tämä vahvistaa ajatustani siitä, että suomalaiset (lasten)kirjailijat tekevät hartiavoimin töitä edistääkseen lasten lukutaitoa.
3. Kuvitus on värikästä ja kiinnostavaa
Jokaisen Lukupalan kuvitus täydentää hienosti tarinaa ja on itsessään kivaa katseltavaa. Mukana on minun ja lasten lempikuvittajia kuten esimerkiksi Christel Rönns, Kati Närhi ja Reetta Niemensivu
4. Kirjat ovat sopiva sekoitus huumoria, vauhtia ja jännitystä
Karanneesta koiranpennusta pelikuntoa uhkaaviin vatsanväänteisiin ja itseluottamuksensa menettäneestä huippukokista ullakolla lymyilevään vankikarkuriin, Lukupalat tarjoaa maistuvan lukutuokion sympaattisten hahmojen parissa.
5. Kirjoista voi myös oppia
Millaisia välineitä koiranpentu tarvitsee? Mitä ovat erityisruokavaliot? Miten pääsee alkuun tieteellisissä tutkimuksissa? Mitä aineksia tarvitaan pitsaan? Lukupalat-sarjaa tuskin on tarkoitettu opettavaiseksi kirjasarjaksi, mutta joitakin hyödyllisiä ja kiinnostavia faktoja lapsi voi Lukupalojenkin parissa oppia. 
Alkuvuodesta ilmestyneet uudet Lukupalat:
Reetta Vehkalahti ja Kati NärhiPipsa Kopperoisen tutkimuksia – Pierut ja kaasut
Roope Lipasti ja Harri OksanenLätkä-Lauri ja tautinen turnaus
Miina Supinen ja Anni NykänenKokkiklubi – Amorin apulaiset


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?