Iik!-sarjasta turvallista jännitystä koululaisille

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.
Myllylahden uuden Iik!-sarjan avausteos on virkistävä uutuus koululaisille. Anu Holopaisen Kauhukännykkä-kirjassa viidesluokkalaiset kaksoset Saku ja Sussa tempautuvat mukaan yliluonnolliseen seikkailuun, jossa viattoman näköinen vanha kännykkä osoittautuu karmeaksi kauhuluuriksi. Kännykän pauloihin joutuneet ovat nimittäin vaarassa joutua pahuutta henkivän olion vangeiksi valkoiseen tyhjyyteen.
"Pitkät mustat hiukset leijuivat kiemurtelevana pilvenä pään ympärillä, mustien silmien terävä katse oli nauliutunut Sakuun. Se näytti naiselta, vaikka kasvot olivatkin oudon litteät, se oli hyvin pitkä ja huokui niin pelottavaa uhkaa, että Sakun henki salpautui."
Japanilaisesta Ringu-elokuvasta inspiraatiota ammentanut Kauhukännykkä pelottaa juuri sopivasti. Tarina kulkee hyvässä sykkeessä, nuorten kielenkäyttö on luontevaa ja kirjalla on pituuttakin ihan mukavasti.
Jännittäviä tarinoita on turvallisempaa lukea tai kuulla kirjoista kuin nähdä elokuvista tai peleistä. Kauhukännykän yliluonnolliset oliot näyttäisivät ruuduilla ja näytöillä todennäköisesti pelottavimmilta, sillä silloin ne tarjoiltaisiin lapselle valmiina. Kirjassa lukija tai kuulija luo itse mielikuvan tapahtumista ja olennoista, mikä on lempeämpi tapa tutustua jännittävään sisältöön. Toki tässäkin täytyy muistaa ikätasoisuus: aikuisille suunnattu kauhu ei koskaan sovi lapsille edes kirjan muodossa!
Suosittelen kirjaa 9-vuotiaista ylöspäin.
***
KirjaKauhukännykkä (Iik! 1)
Teksti: Anu Holopainen
Kannen kuva: Anne Muhonen
Kustantaja: Myllylahti 2019

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär