Tällaisia lisää, kiitos! Etsivätoimisto Mysteeri -sarjassa lapsikin saa olla salapoliisi

Ai että, miten mahtavan salapoliisisarjan Jutta Tynkkynen on kirjoittanut! Ihan hämmästyttää, etten ole törmännyt sarjaan aikaisemmin.  
Innosta soikeana oli myös esikoinen, joka ilahtui erityisesti kirjojen salapoliisitehtävistä.
Kaltaiseni dekkarifanin suu vetäytyi vallan messingille Etsivätoimisto Mysteeriin eli Roosaan, Timiin ja Auroraan tutustuessani. Innosta soikeana oli myös esikoinen, joka ilahtui erityisesti kirjojen salapoliisitehtävistä. Tehtävät ovat taidokkaasti laadittuja ja vaativat ainakin ekaluokkalaiselta jo hiukan pähkäilyäkin. Meillä on muutenkin kaikenlaiset etsiväleikit pinnalla: esikoinen tykkää pakata pienen repun täyteen erilaisia salapoliisivälineitä (taskulamppuja, sormenjälkijauhoa, muistikirjoja, kiikareita, suurennuslaseja ja muuta tilpehööriä) ja leikkiä kavereiden kanssa ulkona etsiviä. Kerran löysin hänet lähipuiston puusta mummoksi naamioituneena. Tynkkynenkin itse asiassa aloitti Etsivätoimisto Mysteeri -kirjojen kirjoittamisen huomattuaan, miten paljon hänen omat lapsensa tykkäsivät salapoliisitehtävien ratkomisesta.
Nautin kovasti myös mukavasti eteenpäin soljuvasta ja sujuvasta tekstistä, sillä parisenkymmentä Enid Blytonin lastendekkaria jälkikasvulleni ääneen lukeneena tiedän karvaasti sen, miten yksitoikkoista ja kömpelöä voi salapoliisiromaanien teksti pahimmillaan olla.
Etsivätoimisto Mysteeri -sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt neljä osaa: Pyhän Birman safiiri, Kultainen miekka, Prinssi Tristan ja Hopeinen amuletti. Me olemme lukeneet nyt sarjan ensimmäisen ja viimeisen osan ja tykkäsimme näistä kovasti!
Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri -kirjassa selvitetään, kuka himoitsee äveriään Monte Cristallon kreivin arvokasta safiiria. Lopussa lukijaa odottaa mahtava yllätys: Etsivätoimisto Mysteerin myöntämä Etsivädiplomi! Ja kaiken kruunaa viimeisen päälle tehty ja ohjeistettu aarteenetsintäseikkailu kirjan tapahtumia mukaillen. Seikkailu voidaan toteuttaa esimerkiksi kotona kaverisynttäreiden ohjelmanumerona. 
Etsivätoimisto Mysteeri ja Hopeinen amuletti -tarinassa vietetään syyslomaa Espanjassa ja jahdataan vaarallista rikollista nimeltään Valkoinen rotta. Myös tässä kirjassa tarjoillaan jännittävän mysteerin lisäksi etsivätehtäviä lasten ratkottaviksi. Lopusta löytyy jälleen lapsille suunnattu etsiväseikkailu, tällä kertaa huonepakopelin muodossa. 
Etsiväseikkailut pystyy muuten tulostamaan kustantajan eli Myllylahden sivuilta. Tästä pääset tutustumaan Hopeisen amuletin huonepakopeliin ja täältä löytyy Pyhän Birman safiirin aarteenetsintäseikkailu. 
Sanoinko jo, että ihan mahtavaa! 
***
Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri & Etsivätoimisto Mysteeri ja Hopeinen amuletti // Jutta Tynkkynen // Myllylahti 2016 & 2019

Kommentit

  1. Kiitos lukuvinkeistä! Olen lukenut lapsille salapoliiseista kertovia kirjoja. En tiennyt tuosta Etsivätoimisto Mysteeri ja pyhän Birman safiiri-kirjasta. Lapseni syntymäpäivät lähestyvät joten tässä olisi vielä tarjolla ohjelmanumero synttäreille.

    VastaaPoista
  2. Olisi kiva kuulla, miten ohjelmanumero onnistui, jos päätät sellaisen järjestää! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Täällä voit kommentoida! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko