Tuhat ja yksi tarinaa – luova koko perheen lautapeli!


Karttoja! Mysteerikortteja! Tarinajuliste! Vau!

Availimme lasten kanssa innoissamme postista hakemaamme Kumma-kustannuksen uutuuspeliä Tuhat ja yksi tarinaa. Mielenkiintoiset ja uteliaisuutta herättävät pelimateriaalit sysäsivät tieltään sen pienen "hankaluusolon", joka minuun aina iskee uuden pelin kohdalla: ovatko säännöt monimutkaiset? Onko peli vaikea? Tajuaako siitä mitään? 


Tuhat ja yksi tarinaa on Giulia Orecchian kehittämä ja kuvittama tarinallinen lautapeli, jonka tarkoitus on ruokkia mielikuvitusta ja herätellä luovuutta. Idea on samantyyppinen kuin tarinanopissa: sattuma antaa tarinalle kehykset, joiden avulla pelaaja keksii sadun. Tai runon. Tai räpin. Tai vaikka uutisen – tätä peliä pystyy varioimaan miten vain!


Lautapeli


Pelissä on kolme vaihtoehtoa: mysteerikortit, kartat ja juliste. Jokaiselle vaihtoehdolle on omat ohjeensa ja tietty määrä numeroituja pelimerkkejä. Ohjeita on erittäin helppo noudattaa. Pelimerkkien kanssa joutuu välillä tekemään lisähommia, kun julisteen kanssa käytössä ovat kaikki 90 merkkiä ja karttojen kanssa vain 50 merkkiä. Pelimerkkejä säilytetään pelin mukana tulevassa pienessä pussissa. En ole vielä keksinyt, olisiko helpompi tapa säilyttää merkit 1-50 ja 51-90 erillään ja yhdistää silloin, kun pelaamme julisteen kanssa vai jatkammeko nykyistä tapaa, jossa säilytämme kaikkia merkkejä samassa pussissa ja vain sivuutamme kartoilla pelatessamme liian isot numerot.


Suosittelen kokeilemaan myös tällaista vähän erilaista lautapeliä koko perheen yhteisiin peli-iltoihin, uskon, että tykkäätte! Meillä molemmat lapset ovat kertoneet hienoja ja hauskoja tarinoita tämän pelin myötä. Itse asiassa lapset ovat olleet tästä pelistä paljon innostuneempia kuin etukäteen osasin ajatellakaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär