Pieniä mutta tärkeitä kuvakirjoja luonnostaKirjat saatu arvostelukappaleina.

Tämän perheen lempikuvittajiin kuuluva Christel Rönns ei pelkästään piirrä taitavasti, vaan osaa myös kirjoittaa vetävästi. Meidän metsäjengi -sarjan aloittava Pinko ja salaperäinen siemen kertoo havainnollistavasti ja hauskasti pienen tarinan porkkanan kasvattamisesta. Samalla kirja kertoo ystävyydestä, erilaisuudesta ja yhteistyön tärkeydestä.

Pinko on kani, joka on saanut käsiinsä porkkanan siemenen. Tästä se kasvattaisi mahtavan porkkanan! Kameleontti Joggi suhtautuu jokseenkin latistavasti Pinkon pyrkimyksiin, kun taas Nippeli-hiiri kannustaa mahtipontisilla sanoilla. Arvi-kilpikonnaa koko touhu jännittää liikaa, ja Orvokki-lepakko pätee puun oksalla. Roosa-possu käy tuhahtelemassa muiden lapsellisuudelle: sitä kiinnostavat seikkailut, eivät porkkanat! Tarinan lopussa käsitellään myös pettymystä ja siitä selviämistä kavereiden avulla.

Kirja: Pinko ja salaperäinen siemen (Meidän metsäjengi)
Teksti ja kuvitus: Christel Rönns
Kustantaja: Lasten Keskus 2020

***

Luonnon ihmeitä käsitellään myös kiehtovasti kuvitetussa ja ytimekkäästi nimetyssä Kasa-kirjassa. Kasa on nimensä mukaisesti kasa lehtiä, tikkuja ja muuta metsäainesta. Kasa osaa ajatella ja tuntea, ja sen silmin päästään seuraamaan neljää vuodenaikaa ja metsäneläinten touhuja. Viisivuotiasta ilahdutti ja nauratti Kasan ilmeikkyys, minua puolestaan se, miten lempeästi ja hyväksyvästi Kasa suhtautui omaan rooliinsa monimuotoisessa metsässä.

Kirja: Kasa
Teksti ja kuvitus: Emilia Erfving
Kustantaja: Lasten Keskus 2020

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär