Turkuun sijoittuva seikkailutarina lapsille - sisältää kummittelua!

                                      

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Ovatko Immu, Niko, Lotta ja Lukas teille jo tuttuja? Jos eivät, suosittelen tutustumaan! Lapset nimittäin muodostavat nokkelan salaseura Klaanin, jonka seikkailuja kuvataan päähenkilö Immun näkökulmasta. Klaania johtaa porukan vanhin lapsi, Niko, joka asuu perhekodissa traagisten lapsuuden tapahtumien vuoksi. Porukan kuopuksena hääräilee innokas ja utelias Lukas. Kaunis ja herttainen Lotta on vähän ihastunut Immuun - eikä tunne suinkaan ole yksipuolinen!

Kirjassa Immu ja Sataman sankarit lapset viettävät kesälomaa ja haaveilevat rikoksesta, jota voisivat ryhtyä selvittämään. (Hyvin enidblytonmainen aloitus, siis!) Pian he pääsevätkin salaperäisen koplan jäljille ja alkavat ratkoa epäilyttävän lastin arvoitusta. Tarina sisältää myös kummittelua, kuten muutkin Immu-kirjat, mutta vain Immu ja toisinaan Lotta pystyvät näkemään kummitukset. Suhtauduin kirjan alussa vähän epäillen tähän kummitteluasetelmaan, eivätkä lapsetkaan innostuneet kummittelusta samaan tapaan kuin varsinaisesta rikoksesta, jota kirjassa selviteltiin. Tykkäsin kyllä siitä, että kummittelu ei ollut perinteistä "iik, näin valkoiseen kaapuun pukeutuneen aaveen" -tyyppistä, eikä sen tarkoitus ollut pelotella lukijoita, vaan tuoda syvyyttä Immun seikkailuun. Samaa lisäarvoa toi myös Immun puhuva Figaro-kissa (joka ei suinkaan puhu kaikille, vaan pelkästään Immulle).

Immu ja Sataman sankarit sijoittuu Littoisiin ja Turkuun, ja etenkin Aurajokiranta toimii tärkeänä miljöönä. Lasten mielestä - ja no okei, omastakin mielestäni - oli hauskaa bongailla tuttuja paikkoja Vaakahuoneen Paviljongista Forum Marinumiin. Kirjailija Marjut Brunila asuu itse Littoisissa. 

Sarjassa on ilmestynyt aiemmin kirjat Immu ja Torninvartijat sekä Immu ja Salattu saari, joista ensimmäinen palkittiin vuonna 2018 LukuVarkaus-kisassa parhaana lastenkirjana! Kirja sopii mielestäni parhaiten 7-13-vuotiaille lukijoille.

***

Kirja: Immu ja Sataman sankarit
Teksti: Marjut Brunila
Kustantaja: Myllylahti 2020

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär