Kanajengi - Suuri seikkailukirja on syksyn piristysruiske!

 


Aina välillä sitä törmää hauskoihin juttuihin vähän vahingossa. Otetaan esimerkiksi tämä Kanajengi-kirja, jonka saimme ystävältä. Se on ihan huippu!

Ranskalaisten tekijöiden, Christian Joliboisin ja Christian Heinrichin, kuvakirja on aimo pläjäys huumoria ja hassuttelevaa kuvitusta. Kirja on jaettu neljään osaan, joissa jokaisessa seikkailee kekseliäs ja rohkea kana tai kukko. 

Ensimmäisessä tarinassa Helmi-niminen kana ei suostu munimaan vaan lähtee ennemmin tutkimaan merta. Tutkimusmatkallaan Helmi kohtaa seikkailun ja löytää puolisoksi romanttisen Kurkon. Heille syntyy lapsi, Hemmo, joka seikkailee kahdessa seuraavassa tarinassa. Hemmo lumoutuu tähdistä ja tutustuu avaruuden asukkaisiin. Hän myös onnistuu hankkimaan itselleen pikkusiskon vähän epätavallisilla konsteilla. Neljännessä tarinassa sisarukset selvittävät kadonneen auringon kohtaloa.

Meillä lapset tykkäsivät tarinoista kovasti. Kunniamaininta loistavasta suomennoksesta: en osaa ranskaa, mutta voisin veikata, että nokkelia - ja kanamaisia - sanakäänteitä ranskasta suomeen on täytynyt tovi mietiskellä. 

***

Kirja: Kanajengi - Suuri seikkailukirja

Teksti: Christian Jolibois

Suomennos: Irma Rissanen

Kuvitus: Christian Heinrich

Kustantaja: Kids.fi 2020 (alkuperäisteos 2007)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?