Pomenian taikamaailma lumoaa lukijansa

 


Kirja saatu kustantajalta.

Oletteko jo tutustuneet Pomenian huikeaan maailmaan? Tämähän on oikea ilmiö! Pomenian keksijä, satutaiteilija Petronella Grahn, on mielikuvituselänyt Pomeniassa jo omassa lapsuudessaan ja tutustuttanut myös omat lapsensa pomenialaisiin. 

Taikamaailman suuri seikkailu on ensimmäinen osa taikuutta tihkuvaa trilogiaa, mutta kirja itsessään on vain pieni osa Pomenian taikamaailmasta. 

Pomeniasta kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa tarkemmin osoitteessa pomenia.com, jos haluaa kokonaisvaltaisemman katsauksen ilmiön taustoihin. Me saimme trilogian ensimmäisen osan luettavaksemme arvostelukappaleena, ja lasten yksimielisellä päätöksellä Pomenia kiilasi iltasatukirjajonon etummaiseksi. Tästä on kiittäminen houkuttelevaa kansikuvitusta ja riittävästi uteliaisuutta ruokkivaa takakansitekstiä. 

Mitä meillä sitten kirjasta tykättiin? Hyvää! Pomenia ei lumonnut lapsia samalla tavalla kuin vaikkapa Harry Potterin velhomaailma, mutta tarina piti mukavasti imussaan ja viehätti molempia pieniä kuulijoita. Erityisesti meitä tässä avausosassa miellytti tenhoava kieli, jota oli mukava lukea ääneen, kertakaikkisen upeat kuvitukset, pimeydenvelho Käämän ja Ruttu-keijun kinastelut ja taikatiimalasi, joka mittaa Teon aikaa vuoroin Pomeniassa, vuoroin ihmismaailmassa. 

Pomenia: Taikamaailman suuri seikkailu sopii mainiosti lahjakirjaksi vaikkapa joulupukin säkkiin! Kirja sopii erityisen hyvin 5-8-vuotiaille seikkailijoille. Trilogian toinen osa on tulossa jo loppuvuodesta 2020!

Kirja: Taikamaailman suuri seikkailu

Teksti ja kuvitus: Petronella Grahn

Kustantaja: Kumma 2020Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär