Finlandia-ehdokas Radio Popov


 

Kirja saatu kustantajalta.

"Hyvät kuulijat, tervetuloa Radio Popovin ensimmäisen lähetyksen pariin! Minä olen Alfred, tämän ohjelman juontaja."

Helsinkiläisen Anja Portinin tarkkanäköinen lastenromaani Radio Popov sopii mainiosti iltasaduksi juuri marraskuussa. Syksyn harmaita sävyjä sisältävä tarina on lämmin, totinen ja sydämellinen.

Kirja kertoo yhdeksänvuotiaasta Alfredista, joka kuuluu Unohdettuihin. Unohdettujen kategoriassa hän edustaa keskivakavaa osastoa: täysin unohdettu mutta varsin toimintakykyinen lapsi. Alfredin äiti on kadonnut ja isä on unohtanut poikansa olemassaolon. Alfredin pelastukseksi koituu toimelias ja hyväsydäminen Herkkäkorvainen, Amanda Lehtimaja. Amandan hellässä mutta määrätietoisessa huomassa Alfred oppii sekä Unohdettujen että Herkkäkorvaisten olemassaolosta ja ryhtyy auttamaan kaltaisiaan lapsia.

Radio Popov etenee rauhallisesti. Tarinan edetessä mausteeksi tulevat Alfredin juontamat radiolähetykset, joista pidin kovasti. Etenkin Radio Popovin kirjallisuuskatsaus oli aivan mahtava. 8- ja 6-vuotiaat kuulijat suhtautuivat kirjaan hyvin neutraalisti: eivät julistaneet superhyväksi eivätkä kritisoineet tylsäksi, eivät oikeastaan kommentoineet mitenkään. (Paitsi Alfredin isän edesottamuksia he paheksuivat syvästi.)

Radio Popov on yksi tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista. Voittaja julkistetaan 25.11. ja valinnan tekee näyttelijä Christoffer Strandberg

***

Kirja: Radio Popov

Teksti: Anja Portin

Kuvitus: Miila Westin

Kustantaja: Kustantamo S&S 2020Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko