Samu Sirkan joulutervehdys nyt myös kirjana


Kirja saatu kustantajalta.

"From all of us to all of you very merry Christmas!"

Joulu on perinteitä täynnä. En vietä mitään muuta juhlaa niin hartain rutiinein kuin joulua. Nyt kun minulla itselläni on lapsia, joulunvietosta on tullut hauska sekoitus oman lapsuuteni suosikkeja, aikuisiällä mukaan sujahtaneita tapoja ja omille lapsilleni jo tärkeiksi tulleita jouluperinteitä. 

Yksi jouluperinteistäni on Samu Sirkan joulutervehdys. Katselimme sitä aina yhdessä koko perheen kesken aattoiltaisin, kun olin lapsi. Aamulla Lumiukko, illalla Samu Sirkka ja siinä välissä monta ihanaa jouluista hetkeä. 

Tänä vuonna Tammi on julkaissut Samu Sirkan joulutervehdyksestä muhkean, yli 300-sivuisen joulukirjan. Voin häpeämättä tunnustaa, että jo kullatuin kirjaimin koristeltu kaunis kansi sai minut nostalgisten ilon kyynelten partaalle. Kirjassa on seitsemän Disneyn satuklassikkoa (Peter Pan, Bambi, Pinokkio, Aristokatit, Tuhkimo, Lumikki ja seitsemän kääpiötä sekä Kaunotar ja Kulkuri) ja lisäksi johdanto Samu Sirkan joulutervehdyksen historiaan. Kirja on erinomainen joululahja sekä aikuisille että lapsille!

Suomessa Samu Sirkan joulutervehdystä on esitetty vuodesta 1978 lähtien, mutta ei kuitenkaan joka vuosi, toisin kuin Ruotsissa, jossa ohjelma on nähty jokaisena jouluaattona vuodesta 1960 lähtien. Joulutervehdyksen piirretyt on koottu vähän eri tavalla maasta riippuen, joten meille suomalaisille näytettävä joulutervehdys on vähän erilainen kuin esimerkiksi ranskalaisten näkemä. 

Aiotteko te katsoa Samu Sirkan joulutervehdyksen tänä jouluna? Kävin jo netistä varmistamassa, että se näytetään tänäkin aattona (MTV3 klo 19.10). Varataan siihen hetkeen paljon suklaata ja hyvä paikka sohvalla! 

***

Kirja: Samu Sirkan joulutervehdys 

Teksti ja kuvitus: Walt Disney

Suomennokset: Katariina Heitala

Johdanto: Jukka Heiskanen

Kustantaja: Tammi 2020

Kommentit

  1. On tullut katsottua kaipa ton voi yhden kerran jättää väliin

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Täällä voit kommentoida! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko