Yöjunan 24 jännittävää lukua vievät kohti joulua!

 


Kirja saatu kustantajalta.

Joulu, juna, jännitys - mahtava trio! En malttaisi odottaa joulukuuta ja Yöjunan kyytiin hyppäämistä. Taru silmäterästä -menestyssarjan kirjoittaja Karin Erlandsson on yhdessä kuvittaja Peter Bergtingin kanssa luonut jouluisen elämyksen, johon pääsen lasten kanssa kietoutumaan heti joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Miksi ihmeessä vasta joulukuussa? Koska Yöjuna on jaettu joulukalenterin tapaan 24 lukuun! Toki kirjan voisi lukea alusta loppuun vaikka yhdeltä istumalta, mutta me sovimme jo lasten kanssa, että luemme Yöjunan uuden luvun joulukuussa aina päivällisen jälkeen samalla kun availemme kukin omat herkkukalenterimme (lapsilla suklaata ja minulla lakritsia). 

Lapset eivät ole siis tutustuneet tarinaan vielä taksikansitekstiä pidemmälle, mutta minä olen ottanut vähän varaslähtöä voidakseni kirjoittaa kirjasta muutaman rivin. 

Kirja kertoo yksitoistavuotiaasta Danjasta ja tämän muistisairaasta isoäidistä, joka asuu entisessä asemarakennuksessa hylätyn junaradan vieressä. Eräänä yönä isoäiti katoaa. Katoamistaan ennen isoäiti toisteli Danjalle, että tämän on löydettävä avain. Isoäitiä etsiessään Danja päätyy kadonneita etsivän Yöjunan kyytiin ja hänestä tulee Jäljittäjä. Hän tapaa öisillä seikkailuillaan myös Konrad-nimisen pojan, jota uhkaa suuri vaara. Lopulta kaikki kytkeytyy isoäidin mainitsemaan avaimeen ja salaperäiseen soittorasiaan. 

Tarina on paikoittelen kutkuttavan jännittävä, mutta joulun henkeen sopien myös koskettava ja lämminhenkinen. 

Lopuksi pari hehkutuksen sanaa upeasta kansikuvasta! Kuten olen ennenkin maininnut, kansikuvalla on ainakin meidän perheessämme valtava merkitys. Kansi joko houkuttelee tarttumaan kirjaan - tai sitten ei. Yöjunan kansi on onnistunut luomaan salaperäistä, taikaa tihkuvaa tunnelmaa, ja itse huomaan vähän väliä tarttuvani kirjaan vain silitelläkseni sen kaunista kantta. 

Suosittelen matkustamaan Yöjunalla kohti joulua - matkasta tulee varmasti ikimuistoinen!

***

Kirja: Yöjuna

Teksti: Karin Erlandsson

Suomennos: Anu Koivunen

Kuvitus: Peter Bergting

Kustantaja: S&S 2020

Lue myös:

Palkittu Helmenkalastaja on jännittävä kirja ystävyydestä ja rohkeudesta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär