Lätkä-Lauri ja räpylän henki - jännittävää jääkiekkoa ja hauskaa viihdettä

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Roope Lipasti, tuo varsinais-suomalaisen huumorin lähettiläs ja mahtavan Lätkä-Laurin luoja, ilahduttaa meitä jälleen yhdellä helppolukuisella nuortenkirjalla. Lätkä-Lauri, joka aiemmin seikkaili Lukupaloissa, on saanut ihan oman kirjasarjansa. Viime vuoden loppupuolella julkaistu Lätkä-Lauri ja räpylän henki on sarjan avausosa, edeltäjiään pidempi ja mielestäni myös parempi, sellainen ihan oikea kirja. Kuvittajana jatkaa aiemmista Lätkä-Laureista tuttu Harri Oksanen.

Tällä kertaa Lätkä-Laurin treenit alkavat aika tahmeasti. Ja aikaisin - jo puoli seitsemältä aamulla pitää olla jäällä! Ei ihme, että väsyttää ja että enkunkokeissa ei mene yksikään vastaus putkeen. Kaiken kukkuraksi joukkueessa on uusi maalivahti, Urpo, joka luulee olevansa ilmiselvä valinta joukkueen ykkösmolkeksi. Urpon uhittelu saa Laurin epäilemään ihmeräpylänsä tehoa. Miten Lauri pärjää, kun kummitäti järjestää paikallistelevision kuvausryhmän ottelua seuraamaan ja lupaa, että matsi näytetään telkkarissa?

(Hyvin se pärjää.)

Kannattaa muuten katsoa tämä Lukusankareiden video, jossa Lipasti kertoo kirjastaan ja vastailee lukijoiden kysymyksiin. 

Seuraavan kerran kuulemme Lätkä-Laurista elokuussa pahaenteisesti nimetyssä Lätkä-Lauri ja pelikielto -kirjassa. En malta odottaa, ulvoin nimittäin naurusta Räpylän hengen parissa!

***

Kirja: Lätkä-Lauri ja räpylän henki

Teksti: Roope Lipasti

Kuvitus: Harri Oksanen

Kustantaja: WSOY 2020

Lue myös:

Lätkä-Laurin jääkiekkokirja kaikkien pienten jäkisfanien iloksi!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär