Minisijaisessa ihastuttaa kaikki!

https://elvis.bonnierbooks.fi/file/1XsB_3fR4G3BJOSKSALq4v/*/9789510460382_frontcover_final.jpg?authcred=Z3Vlc3Q6Z3Vlc3Q=  

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Vihdoinkin pääsen kirjoittamaan Minisijaisesta! Kirja on odottanut esittelyvuoroaan jo tovin, sillä lapseni ovat melkein joka ilta tapelleet siitä, kumman vuoro on lukea kirja varsinaisen iltasadun jälkeen. He ovat sadusta aivan haltioituneita! "Äiti, tämä Minisijainen on ihan mahtava kirja!" 9-vuotiaskin intoili. Häneltä harvemmin saa spontaaneja mielipiteitä kirjoista eli Minisijainen on tosiaan tehnyt suuren vaikutuksen. Kirjan sivuilla hääräilevä minisijainen on nimeltään Kukka Pikkarainen, ja hän on varhaiskasvatuksen raudanluja ammattilainen pienestä koostaan huolimatta.

 Minisijaisen on kirjoittanut Vuokko Hurme, jonka kynästä on lähtöisin myös helppolukuinen Eläinhoitola Pehmo -sarja, joka on innoittanut lapset moniin eläinhoitolaleikkeihin, ja suosittu Kiepaus-sarja, monen muun teoksen lisäksi. Kuvituksesta on vastannut iki-ihana Giannetta Porta, joka on minulle erityisen rakas kuvittaja jo senkin vuoksi, että hän on toteuttanut blogini ihanan bannerin!

Giannettan tyyliin kirja on täynnä toinen toistaan suloisempia ja veikeämpiä yksityiskohtia, joiden tarkastelusta varsinkin kuopus nauttii suunnattomasti. Joka lukukerralla löytyy taas jokin pieni uusi juttu! Tarinakin kiehtoo eriskummallisuudellaan: miten jokin "miniskuukkelin" kokoinen tyyppi voi pärjätä vilskeen ja melskeen keskellä päiväkodissa ja vieläpä selviytyä kaikesta niin hyvin! Minä ja lapset vaadimme lisää minisijaisen tuurauskeikkoja - hän olisi varmasti arvokas apu niin poliisilaitoksella kuin sairaalassakin.

***

Kirja: Minisijainen

Teksti: Vuokko Hurme

Kuvitus: Giannetta Porta

Kustantaja: WSOY 2021

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko