Anni kaverinkesyttäjä punaisella matollaKirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Anni kaverinkesyttäjä punaisella matolla jatkaa Kaisa Paaston kaveritaitoihin pureutuvaa sarjaa, joka kertoo alakoulua käyvästä Annista. Monille teistä Anni tuli tutuksi jo sarjan avausosasta (Anni kaverinkesyttäjä), mutta minä tutustun Anniin vasta nyt.

Kirjan alussa hirmumyrskyn tuhoista järkyttynyt Anni saa idean elokuvasta, jonka tuotot käytettäisiin hyväntekeväisyyteen. Anni on uuden ystävänsä Riian kanssa kuvannut jo yhden elokuvan, joka esitettiin koulun Talent-kilpailussa, ja se homma oli sujunut ihan hyvin. Tällä kertaa projekti alkaa mennä metsään heti ensi metreillä, kun Riia ottaa tiimiin mukaan Annin inhoamat Julian ja Stiinan. Annin mielestä Julia ja Stiina ovat kiinnostuneita aivan vääristä asioista, kuten juhlamekoista ja punaisista matoista, ja Riian innottomuuskin alkaa hiertää. 

Anni kaverinkesyttäjä punaisella matolla on sujuva ja vauhdikas tarina. Kaveritaidot ovat keskiössä, mutta niitä ei mitenkään alleviivata, vaan on lukijan vastuulla huomata, millaiset tilanteet ovat vielä haastavia Annille ja tämän ystäville. Uskoisin, että lukijoita kiinnostaa myös kaverusten elokuvaprojekti, sillä elokuvan tekemistä käydään kirjassa läpi aina käsikirjoituksesta puvustukseen. Tällainen ryhmässä tekeminen koettelee lasten yhteistyötaitoja oikein urakalla: kenen ideaa aletaan edistää, joutuuko joku aina joustamaan, kuunnellaanko kaikkien mielipiteitä ja saako joku päättää kaikesta...

Tykkäsin tärkeän aiheen lisäksi kirjassa erityisesti siitä, että Annin perhe hyöri luontevasti taustalla. Ja miten ihanaa, että Annilla on sellainen isoveli kuin Aleksi! Oli virkistävää lukea sisaruksista, jotka eivät riitele vaan tukevat toisiaan.

Mari Ahokoivun ilmeikästä kuvitusta oli hauska tutkia. Ja kansikuva on kerrassaan herkullinen! 

***

Kirja: Anni kaverinkesyttäjä punaisella matolla

Teksti: Kaisa Paasto

Kuvitus: Mari Ahokoivu

Kustantaja: Tammi 2021

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär