IIK! on loistava kirjasarja Halloween-tunnelmointiin

 


On taas aika viettää Halloweenia: pukeutua luurangoksi, kovertaa irvisteleviä kurpitsoita ja lukea kummitustarinoita!

Alkuviikosta kaivoimme lasten askartelemat Halloween-koristeet esiin, ja nyt ikkunoissamme lentelee lepakoita ja nurkissa kurkkii kierosilmäisiä noitia. Halloweenin karmiviin tunnelmiin sopien luin Anu Holopaisen kirjottaman Demonikuiskaajan*, joka on isommille alakoululaisille suunnatun IIK!-sarjan kuudes osa. Olen itse lukenut sarjasta Demonikuiskaajan lisäksi vasta Kauhukännykän* ja Metsälammikon hirviön*, kun taas esikoinen on tänä syksynä ahmaissut muutkin osat. Sarja tarjoilee juuri sellaista jännitystä, josta hän pitää: ei lällyä vaan oikeasti vähän pelottavaa, mutta kenellekään ei loppujen lopuksi käy kuinkaan.

No image set


Demonikuiskaaja / Anu Holopainen / kansi Anne Muhonen / Myllylahti 2021 / *arvostelukappale

Sarjan päähenkilöinä ovat alakouluikäiset kaksoset Saku ja Sussa. He ovat fiksuja ja rohkeita (ehkä joskus vähän uhkarohkeitakin) ja osaavat näppärästi ratkoa ongelmia, joita erilaiset yliluonnolliset olennot heille aiheuttavat. Tärkeässä osassa on myös pikkusisko Siiri, jolle aina sattuu ja tapahtuu. Esimerkiksi tässä uusimmassa osassa Siirin valtaa demoni, ja tarvitaan kaksosten apua, jotta demoni saadaan manattua pois. Isoveli Luikku puolestaan tietää ikänsä puolesta jo kaikenlaista, joten häneltä kaksoset saavat usein hyödyllisiä tiedonmurusia kauhuolentoihin liittyen. Perheen vanhemmat sen sijaan ovat autuaan tietämättömiä lastensa seikkailuista.

IIK!-sarjan kirjat ovat sopivan mittaisia kouluikäisille. Herkille lapsille en näitä suosittele (en voisi kuvitellakaan, että kuopus lukisi kauhukirjoja vielä moneen vuoteen), mutta jännitystä hyvin sietäville ehdottomasti. Kannattaa kuitenkin vähän kysellä lapselta, miltä lukukokemus on tuntunut. Esikoinen ei tätä myöntäisi, mutta olen kyllä pistänyt merkille, että jos kirjassa on meneillään jotain erityisen jännittävää, hän hakeutuu aikuisen lähettyville lukemaan.

Tykätäänkö teillä kauhukirjoista?

Sarjassa ovat ilmestyneet

Kauhukännykkä

Kilikorven vampyyri

Metsälammikon hirviö

Nuku nuku leluseni

Plattilan noita

Demonikuiskaaja 

Lue myös:

IIK!-sarjasta turvallista jännitystä koululaisille

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko