Gloria yllättää kaikki uusimmassa Tulisiivet-kirjassa

 


Tulisiivet - Kätketty valtakunta

Tui T. Sutherland / suom. Meri Kapari / Gummerus 2022 / arvostelukappale

Saimme alkuviikosta loppuun Tulisiivet-saagan kolmannen osan. Kirja oli niin hyvä, että lapset samanaikaisesti tahtoivat minun lukevan sitä mutta eivät olisi halunneet sen koskaan loppuvan. Kätketty valtakunta kertoi sadesiipien heimoon kuuluvan Glorian tarinan.


Älykäs ja sarkastinen Gloria on viidestä kohtalon lohikäärmeenpoikasesta oma suosikkini. Hän ei alun perin kuulunut ennustukseen, vaan hänen munansa varastettiin tuhoutuneen taivassiipimunan tilalle. Sadesiipiä pidetään tyhminä ja laiskoina lohikäärmeinä, minkä vuoksi Gloria on koko ikänsä joutunut kuuntelemaan kaitsijoiden pilkkaa. Kun hän viimein kohtaa oman heimonsa, hänen pahin pelkonsa - että sadesiivet ovat juuri sellaisia kuin kaikki sanovat - tuntuu osoittautuvan todeksi. Gloria on kuitenkin rohkea, päättäväinen ja riittävän kylmähermoinen tehdäkseen ratkaisun, joka saattaa pelastaa koko sadesiipien heimon lähellä vaanivien vihamielisten lohikäärmeiden kynsistä.


Tässä osassa meille esitellään myös toiset kohtalon lohikäärmeenpoikaset, nimittäin valeversiot! Jotkut vaikutusvaltaiset lohikäärmeet eivät ole tyytyväisiä siihen, miten itsenäisesti ja oikeudenmukaisesti Savinen, Tsunami, Gloria, Leimu ja Tähtimö toimivat, joten he aikovat ottaa käyttöön varasuunnitelman. Tutustuimme myös Kuolemantuojaan, salaperäiseen lohikäärmeeseen, joka toivottavasti härnää Gloriaa seuraavissakin osissa!


Neljäs suomennettu Tulisiivet-kirja ilmestyy alkukesästä. Jos en lukisi näitä yhdessä lasten kanssa, olisin varmaan jo ahminut koko 15-osaisen saagan!

Lue myös esittely Tulisiivistä:

Tulisiivet koukuttaa jännittävillä juonenkäänteillään

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär