Pöpelikkölän pähein rokkiduo

Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö - Keikkakuumetta 

Pete Leppänen / Paula Mela / Lasten Keskus 2022 / arvostelukappale

Yksi alkuvuoden kiinnostavimmista uutuuksista on muusikko-kirjailija Pete Leppäsen ja kuvittaja Paula Melan musiikkiskeneen sukeltava lastenkirja Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö - Keikkakuumetta.

Rokki ja Rolli ovat parhaat ystävät. He asuvat pienessä ja viihtyisässä Pöpelikkölän kylässä, jossa he myös käyvät koulua. Molemmat rakastavat musiikkia, erityisesti rokkia, ja bändihommissa kaksikolla on selkeä työnjako: Rokki soittaa kitaraa ja rummuttaa takajaloillaan Rollin laulaessa.

Kun rokkiduo kuulee, että Pöpelikkölästä maailmankartalle lentänyt Kirotut lokit -bändi tulee kotikulmille esiintymään, he ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi lämppäreiksi. Keikkapäivän lähestyessä alkaa kuitenkin tapahtua kauheuksia: Rokin kitaraa sabotoidaan, Rollilta on lähteä ääni ja esiintymisjännitystäkin on aivan liikaa. Koulun kiusanhenki Tero Orava heittelee käpyjä ja pilkkahuutoja Rokin niskaan.

Loppujen lopuksi keikka sujuu loistavasti, ja kaiken kruunaa romanttinen kipinöinti, kun Rokin kettutyttöihastus pyytää pupua treffeille.

Tykkäsimme kirjasta lasten kanssa todella paljon! Mielenkiintoista musiikkitietoa ja -sanastoa, sujuvaa ja hauskaa tekstiä, upea mustavalkokuvitus ja rentoa huumoria. Tämän tarinan kanssa tuli taas todettua, että lapsia täytyy välillä tosissaan houkutella tiettyjen kirjojen pariin, sillä he eivät hevillä (pun intended) kirjaan tartu, jos kansikuva tai takakansiteksti eivät syystä tai toisesta heitä miellytä. Onneksi tiedän heidän maustaan ja mieltymyksistään sen verran, että arvasin heidän kyllä tykkäävän Rokin ja Rollin keikkahumusta, kun heidät vain saan kirjaa kuuntelemaan. Valitsinkin Keikkakuumetta-kirjan omalla iltasatuvalintavuorollani, sillä muuten kirja olisi voinut jäädä pölyttymään hyllyyn. Ja sitä tämä mainio teos ei missään nimessä olisi ansainnut. 

Jo ensimmäisen luvun jälkeen lapset myönsivät iloisesti virnistäen, että tämähän onkin tosi hyvä (ja seuraavan luvun jälkeen kysyivät, että koska tulee seuraava osa).
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär