Instagram-kirjat heinäkuu 2022

 

Troll / suom. Mayu Saaritsa / Nemo 2022 / arvostelukappale

Mestarietsivä Peppunen, joka tunnetaan "Hmm, tämäpä haiskahtaa" -lausahduksestaan, ratkoo sarjan uusimmassa osassa varastetun mausterasian ja kukkaron tapausta.

Tällä kertaa kirjassa on vain yksi mysteeri kahden sijaan, mikä oli esikoiselle pettymys, mutta seuraava osa taitaa olla tulossa vielä tänä syksynä.


Kai Vainiomäki / Myllylahti 2022 / arvostelukappale

Mitä eläimet miettivät on hauskasti toteutettu lastentietokirja. Se paljastaa eläinten aivoituksista asioita, joista suurin osa oli ainakin minulle uusia. Tässä muutama mielestäni tosi kiinnostava eläinfakta:

- Orangit osaavat peitellä ja suunnitella toimintaansa hyvin pitkäjänteisesti ja karkaavat siksi helposti.

- Delfiinit juoruilevat ja simpanssit ovat kehittäneet peräti viisi työkalua hunajan kaivamiseksi maanalaisesta mehiläispesästä.

- Varikset ovat pitkävihaisia ja kulkukoirat osaavat käyttää metroa.

Eläintieto opitaan kirjassa osana Maxin ja Maijan tarinaa. Lapset ovat aikeissa mennä nukkumaan, kun heitä alkaa askarruttaa eläinten aivotoiminta. Niinpä Maxin ja Maijan vanhemmat kertovat lapsille vuorotellen toinen toistaan ällistyttävämpiä tiedonjyviä eläimistä.

Kirjan kuvitus on ihanan runsasta ja ilmeikästä!

Merja Jalo & Marvi Jalo / Reetta Niemensivu / WSOY 2022 / arvostelukappale 

"Paras tähän mennessä!", esikoinen arvioi luettuaan uusimman Onnenkepparit-kirjan. Kummituskeppari-nimisessä uutuudessa Olivia ja hänen ystävänsä pelästyvät pusikossa rapistelevaa, torahampaista ja punasilmäistä kepparia, jonka uskovat kuuluvan lähistöllä asuvalle noidalle. Kummituskepparin omistajaksi paljastuukin eräs tyttöjen lähipiiriin kuuluva tyyppi, josta lopulta tulee osa Onnentallin porukkaa.

Helppolukuinen Kummituskeppari on Merja ja Marvi Jalon sarjan viides osa. Mustavalkokuvituksen ja hienon kannen on piirtänyt Reetta Niemensivu.


  
 

 Jade Haapasalo / Kaisu Sandberg / WSOY 2022 / arvostelukappale

Pienet suuret keksinnöt -kirjaan on koottu kiinnostavasti ja napakasti erilaisia oivalluksia korvaläpistä suklaahippukekseihin. Jotkut keksinnöistä, kuten mehujää, on syntynyt vahingossa, kun taas esimerkiksi trampoliinin keksijä George Nissen suunnitteli pomppualustaa vuosikaudet.
 
Tykkäsin tämän Tietopalat-kirjan ideasta kovasti! Oli hauska lukea itselle tuikitavallisten asioiden taustoista ja keksijöistä.  
 
 
Löydät kaikki Instagram-kuukausikoosteet blogista avainsanalla Instagram.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär