Oma tylsä ujo elämäni - Minna Levolan hauskoissa kirjoissa kuvataan varhaisteinin arkea

 

 

Minna Levola / Karisto 2022 / kuvan kirja saatu arvostelukappaleena

Minna Levolan varhaisteineille suunnattu sarja introvertistä Lindasta sai tänä syksynä kolmannen osansa. Esikoinen tykkää näistä, ja kyllähän Levolan hauskaa ja sujuvaa tekstiä lukee aikuinenkin mielellään. Varsinkin kun tunnistan itsessäni paljon samaa kuin Lindan äidissä, joka kaipaa aamuisin hiljaisuutta ja saa äkillisiä, Kinder-yllätyksille kohtalokkaita siivouspuuskia.

Sarja alkaa Tylsä elämäni -kirjalla, jossa tutustutaan 11-vuotiaaseen Lindaan, hänen perheeseensä, parhaaseen ystävään Emmikseen ja ystävysten kouluarkeen. Lindaa harmittaa, kun hän ei saa koiraa eikä korviksia. Sen sijaan hänellä on akvaario, rajoitettu ruutuaika ja pikkusisko.

Ujo elämäni -osassa Lindalla on vihdoin korvikset, mutta elämä on muuten aika ankeaa, kun Lindan tiukkapipoinen täti saapuu ulkomailta kylään ja tekee perheelle Excel-taulukon järkevöittääkseen heidän arkeaan. Koulussakin tapahtuu kaikkea outoa.

Uusimmassa Oma elämäni -kirjassa Linda on jo kuudennella ja melkein kesälomalla. Hän pääsee yön yli risteilylle Emmiksen perheen kanssa ja luokkaretkelle Turkuun. Oman luokan kanssa on muutenkin kivaa, eivätkä pojat tunnu enää aivan yhtä ärsyttäviltä kuin aiemmin, outoa! Äidin ja pikkusiskon kanssa menee järki, mutta onneksi joistakin asioista voi äidin kanssa neuvotella. Ja onneksi on oma bestis.

Levolan sarjan parasta antia on perhearjen värittämä huumori ja varhaisteinin aidon kuuloinen sisäinen maailma. Suosittelen 9-13-vuotiaille!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär