Kesytöntä menoa Kainuun Hukkavaarassa

 

Elina Rouhiainen / Tammi 2022 (uusintapainos) / arvostelukappale

Kesytön on Elina Rouhiaisen kirjoittaman Susiraja-sarjan ensimmäinen osa. Kyseessä on fantasiagenreen kuuluva, Twilight-viboja värähtelevä nuorten aikuisten romaani, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Nyt kirjasta on saatavilla uusintapainos tarvepainatusperiaatteella.

Susirajan miljöönä on Kainuun Hukkavaara. Siellä eletään susirajalla sekä kuvaannollisesti että ihan kirjaimellisesti. Päähenkilö Raisa Oja on 17-vuotias helsinkiläinen, joka joutuu äitinsä tapaturmaisen kuoleman jälkeen muuttamaan vieraan enon luo Hukkavaaraan. Hyvin nopeasti Raisalle selviää, että paikkakunnalla tapahtuu jotain outoa, jopa vaarallista *lisää tähän suden ulvontaa*. Myös Raisan omasta menneisyydestä alkaa paljastua salaperäisiä asioita.

Uudessa koulussa aloittava Raisa ihastuu päätä pahkaa komeaan Mikaeliin, koulun suosituimpaan poikaan. Vaikka Mikaelilla on tyttöystävä, häikäisevän kaunis (peto) Jenni, hän ei pysty vastustamaan Raisan ainutlaatuisuutta. Kiihkeään romanssiin sisältyy paljon veret seisauttavaa suutelemista, ja nuorempana olisin varmasti ollut ihan liekeissä Raisan ja Mikaelin kemiasta, mutta nyt hyppelin useimpien kielimokkeloiden yli. Raisan ja Mikaelin intohimon liekkejä kuumempaa oli mielestäni Raisan vanhempien menneisyys ja Raisan salattu puoli sekä Raisan ja kiusatuksi tulleen Nikon ystävyys.

Kesytön on kiehtova, taitavasti kirjoitettu nuortenromaani teini-ikäisille. Ehkä 14+ voisi olla sopiva ikäsuositus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär