Ahdasmielisyys ja sateenkaarioikeudet mittelevät McQuistonin YA-romaanissa


                                                            Casey McQuiston 2022

I Kissed Shara Wheeler (2022) on Casey McQuistonin young adult -romaani, jonka teemana on rohkeus. Rohkeus olla oma itsensä, rohkeus puolustaa sitä mihin uskoo, rohkeus nousta ahdasmielisen pikkukaupungin barrikadeille ja puhaltaa korruptoitunut rehtori pölyisine arvoineen kumoon.

Päähenkilö Chloe Green on asunut kahden äitinsä kanssa alabamalaisessa False Beachin kaupungissa liian monta vuotta. Losista kotoisin oleva kunnianhimoinen queer-nuori ei malta odottaa sitä päivää, jolloin hän valmistuu, päihittää akateemisen arkkivihollisensa Shara Wheelerin ja karistaa kristillisen kaupungin tomut kauas taakseen.

Niin, Shara Wheeler. Rehtorin tytär, jota koko kaupunki palvoo. Vaikka tämä on niin omahyväinen, pinnallinen ja teennäinen! Sharalla on urheilijapoikaystävä, Smith ja aina täydelliset hiukset.

Prom-päivänä Shara tekee jotain odottamatonta: suutelee Chloea. Ja katoaa sitten teille tietymättömille. Lisäksi Shara on koordinoinut monimutkaisen arvausleikin härnäävine vihjeineen, eikä Chloe voi olla tarttumatta syöttiin.

Tämä oli siitä poikkeuksellinen kirja, että päähenkilöpari jätti minut aika kylmäksi, mutta moni sivuhenkilö nousi tosi tärkeäksi. Heidän kasvutarinansa tuntuivat inhimillisemmiltä kuin Chloen ja Sharan kilpailuhenkinen, jopa vähän pakkomielteinen suhde. Yhteisöllisyyttä ja kapinahenkeä pursuilevan loppuhuipennuksen vuoksi I Kissed Shara Wheeler toimisi varmasti hyvin myös valkokankaalla.

Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär