Kuolema sisäoppilaitoksessa on muhkea rikosromaani täynnä herkullisia hämäyksiä


Lucinda Riley & Harry Whittaker / MacMillan 2022

The Murders at Fleat House (2022) on postuumisti julkaistu murhamysteeri kirjailija Lucinda Rileyltä. Jo vuonna 2006 kirjoitetun teoksen viimeisteli julkaisukuntoon Rileyn poika Harry Whittaker. Esipuheessaan poika kertoo tehneensä vain pientä hienosäätöä tekstiin, jotta hänen vuonna 2021 kuolleen äitinsä ääni välittyisi lukijoille mahdollisimman kirkkaana. Tietynlaisen hiomattomuuden kyllä huomaa tekstistä, mutta se ei häirinnyt lukunautintoa ollenkaan.

Olen lukenut Seitsemän sisarta -saagan ja nauttinut sen jokaisesta osasta. Myös tämä englantilaiseen sisäoppilaitokseen sijoittuva jännäri oli todella hyvä ja sisälsi koukkuja enemmän kuin Rapalan uistintehdas huippuvuosinaan.

Kirja alkaa kiusaajaksi tiedetyn oppilaan kuolemasta koulun tiloissa. Onnettomuustutkinta vaihtuu nopeasti henkirikoksen selvittämiseksi. Norfolkin maaseudulle vetäytynyt sydänsuruinen ex-lontoolainen rikosetsivä Jazz Hunter ottaa tutkinnasta vetovastuun.

Lucinda Rileyn rikosromaani toi tyyliltään mieleen Totuus Harry Quebertin tapauksesta -teoksen sillä erotuksella, että Rileyn luomat hahmot tuntuivat inhimillisemmiltä kuin Dickerin. The Murders at Fleat House on herkullisten käänteiden ja ovelien hämäysten kerrostuma, joka pakotti lukemaan luvun toisensa jälkeen mahdollisimman nopeasti.

Suomennos (Kuolema sisäoppilaitoksessa) ilmestyy maaliskuussa Bazarin kustantamana ja Tuukka Pekkosen kääntämänä.

Onko tämä murhamysteeri lukulistallasi tai oletko jo lukenut sen?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär