Icebreaker - rakkautta lätkäkaukalossa

Icebreaker (2022) on suloinen rakkaustarina kahden NHL:ään tähtäävän jääkiekkoilijanuorukaisen välillä. Vihollisista rakastavaisiksi -trooppi ripauksella slow burnia toimi todella hyvin. Pidin myös kovasti kirjan asiantuntevasta lätkäsisällöstä.

"Kirjassa käsitellään ansiokkaasti myös naisurheilun asemaa miesurheilun varjossa - taitaa olla aika globaali ongelma - ja seksuaalivähemmistöön kuulumista ammattiurheilumaailmassa, joka voi olla hyvin toksinen.

Yliopistokampuksella asuvat, urheilustipendillä opiskelevat nuoret kokevat välillä luhistuvansa opiskelu- ja urheilupaineiden alle. Treenit ovat rankkoja ja kisoja on usein, vapaa-aikaa sen sijaan niukasti. Kirjassa käsitellään ansiokkaasti myös naisurheilun asemaa miesurheilun varjossa - taitaa olla aika globaali ongelma - ja seksuaalivähemmistöön kuulumista ammattiurheilumaailmassa, joka voi olla hyvin toksinen.

Päähenkilö Mickeystä, jonka isä ja isoisä ovat jääkiekkolegendoja, on povattu NHL:n ykkösvalintaa suurin piirtein hänen syntymästään lähtien. Kärkipaikkaa himoitsee myös Jaysen, Mickeyn pahin kilpailija ja tällä kaudella myös joukkuekaveri NCAA-liigassa. Kaksikko luistelee kaukaloon aivan erilaisista lähtökohdista: Mickey on varakkaasta ammattilaisurheilusuvusta, kun taas Jaysenin perhe on joutunut taloudellisesti lujille antaakseen pojalle mahdollisuuden ammattilaisuraan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär

Salainen puutarha on inspiroiva klassikko