Simon Snow -kirjat - queeria rakkautta ja maagista realismia


Rainbow Rowellin YA-trilogia Simon Snow'sta ja hänen arkkivihollisestaan, Bazista, on valloittanut sydämeni. Sarjan kaikki kolme kirjaa ovat lohtukirjojeni aatelistoa.

Tästä sarjassa on kyse:

  • Simon Snow on ennustusten sankarivelho, joka ei lapsena edes tiennyt osaavansa taikoa. Englantilaisen velhokoulu Watfordin rehtori ottaa eri lastenkodeissa varttuneen Simonin siipiensä suojaan, ja niin Simon alkaa, vähän vaihtelevalla menestyksellä, opettelemaan velhona olemista. Rowellin luomassa taikamaailmassa taika syntyy "normaalien" eli ei-taikovien ihmisten puheesta ja loitsut ovat lastenlorujen ja sanontojen muodossa.
  • Baz Pitch-Grimm kuuluu arvostettuun ja vanhaan velhosukuun, joka ei voi sietää Simonia ja Watfordin nykyistä rehtoria. Myös Baz pitää Simonia arkkivihollisenaan (ja toisin päin). Baz on taitava velho mutta myös vampyyri, koska häntä purtiin lapsena. Bazin vampyyrius on koulussa julkinen salaisuus. Lisäksi - ja tämä on se tärkein lisäksi - Baz on toivottoman rakastunut Simoniin. Tämä on ei-julkinen salaisuus.
  • Watfordin koulussa vaikuttava taika määräsi Simonin ja Bazin huonetovereiksi, mikä tarkoittaa sitä, että huoneessa ollessaan pojat eivät saa vahingoittaa toisiaan millään tavalla. (Salaiset, kaihoavat katseet sen sijaan ovat sallittuja.)
  • Penelope Bunce on intialaistaustainen, akateemisten tutkijavelhojen lapsi ja yksi lahjakkaimpia velhoja koskaan. Penelope on myös Simonin paras ystävä.
  • Humdrum on jonkinlainen taikaa itseensä imevä ja taikatyhjiöitä aiheuttava pahuus, jonka Simonin on ennustettu päihittävän. 

Alun perin Simon Snow ja muut Watfordin oppilaat olivat pelkkiä metahahmoja Rowellin Fangirl-hittikirjassa. Fangirlin päähenkilö Cath opiskelee yliopistossa kirjallisuutta ja fanittaa täysillä Simon Snow -kirjasarjaa. Hän myös kirjoittaa sarjasta suosittua Carry On -nimistä fanifiktiota. Koko Carry On -trilogia pohjautuu siis tähän Fangirlin fanifiktioteemaan, josta tuli Rainbow Rowellille niin tärkeä, että hän halusi kirjoittaa Simonin ja Bazin rakkaustarinan ihan oikeasti. Ja niin syntyi ihana, eeppinen, enemies to lovers -trilogia.


Ps. Trilogian nimet ovat myös biisejä. Carry On, Wayward Son on Kansasin biisi (ja Kansas-osavaltio yksi sarjan tapahtumapaikoista). Anyway the Wind Blows on kantrimusiikkia sekin ja biisin sanoitukset sopivat hyvin päähenkilöiden tekemään road tripiin. :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär