Harakkaseuran teinidraama ei oikein lähde lentoonAmerikkalaisteini Audrey muuttaa Englantiin ja aloittaa opinnot Illumen Hallissa, elitistisessä sisäoppilaitoksessa. Audreyllä on vähän sopeutumisvaikeuksia, eikä hän ensin tule toimeen huonetoverinsa Ivyn kanssa, mutta tytöt ystävystyvät loppujen lopuksi nopeasti.

Ivyn ystävä ja myös Illumen Hallissa opiskellut Lola löytyi kesällä surmattuna, eikä murhaajaa ole saatu selville. Niinpä Audrey ja Ivy alkavat selvittää tapausta. Lolan kuolema osoittautuukin hyvin salaperäiseksi mysteeriksi, johon liittyy myös kirjan nimessä mainitut harakat.

Murhan selvittäminen jatkuu toisen osan viime metreille, mutta lopussa selviää niin murhaajan henkilöllisyys kuin motiivikin.

Zoe Suggin ja Amy McCullochin yhteistyönä syntynyt duologia ei ole mikään mestariteos. Kerronta ontuu ja kompastelee monin paikoin ja päähenkilöt jäävät etäisiksi. Teospari on kuitenkin sen verran kiehtovasti nimetty (ja sisäoppilaitokset sen verran suosittu miljöö), että veikkaan "Harakkaseuran" vetoavan ihan hyvin YA-kohderyhmäänsä. Ainakin Karen M. McManusin fanit saattaisivat tykätä.

Ps. Jos eliitti, selvittämätön murha ja yleinen salamyhkäisyys kiinnostavat, suosittelen Siiri Enorannan Kesämyrskyä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär