Kruunun tyttärien jatko-osa oli kliseinen pettymys

 Catherine Doyle & Katherine Webber / suom. Annukka Kolehmainen Kumma 2024 / arvostelukappale

Fantasiakirja Kirottu kruunu on jatko-osa Kruunun tyttärille. Erillään varttuneet kaksoset Rose ja Wren ovat löytäneet toisensa ja hallitsevat nyt yhdessä Eanan valtakuntaa tavoitteenaan yhdistää kahtia jakautunut kansa. Haasteita tuovat Gevran kostonhimoinen kuningas Alarik ja noitia vihaavien Nuolten vaarallinen kapinaliike. Muina juonenkäänteinä mainittakoon, että Rosen rakastetusta paljastetaan muutakin kuin lihaksikas ylävartalo, ja Wren ahmii nälkäisesti jonkun suuta (ei kuitenkaan ruokailumielessä, au wink au wink).

Siinä missä sarjan avausosa yllätti minut iloisesti, Kirottu kruunu teki päinvastoin. Kirjan kesken jättäminen oli lähellä siinä vaiheessa, kun toinen 17-vuotiaista kuningattarista polki jalkaa kiukuspäissään - itse olen nähnyt vain pikkulasten tekevän niin. Ja mitä tulee romantiikkaan, en olisi jaksanut yhtäkään "kiinteää katsetta" tai "hengen salpautumista", puhumattakaan Rosen jatkuvasta kaipuusta vaipua vahvoille käsivarsille. Sain tarpeekseni myös värähtelevistä sieraimista (!) ja raottuneista huulista.

Todennäköisesti olin nyt vain väärällä tuulella romantasialle, mutta mielestäni tämä kakkososa oli kliseinen ja laimea, kun taas ykkösosa tuntui raikkaalta ja eteni vauhdikkaasti. Oli Kirotulla kruunulla hyvätkin hetkensä, kuten esimerkiksi prinssi Anselin koominen ylösnousemus.

Ps. Mieheni kysyi kirjan kannen perusteella, että onko tämä sellainen "kupeet liekeissä" -kirja, jollaista Rachel luki Frendeissä.

Lue myös:

Kruunun tyttäret on koukuttavaa romantasiaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär