Koiramies-sarjakuvakirjat ovat hauskaa luettavaa


Koiramies - kirppujen herra on kirjasarjan uusin osa.

Koulukaveri oli suositellut lapselleni Koiramies-sarjaa. Laitoin muutaman osan varaukseen ja kävin noutamassa kirjastosta. En tiennyt itse kyseisestä sarjasta mitään, mutta kun tajusin, että kirjat ovat Dav Pilkeyn käsialaa, arvasin, että kirjoista tykätään meilläkin.

Dav Pilkey oli meille entuudestaan tuttu Kapteeni Kalsari -sarjasta, jossa parhaat ystävykset Erno ja Huuko ovat vahingossa luoneet rehtoristaan alushousuihin pukeutuvan supersankarin. Koiramies-sarjassa Erno ja Huuko ovat edelleen taustajoukoissa, sillä he piirtävät sarjakuvaa, jonka pääosassa on koiran pään sairaalassa saanut poliisi.

Meillä on luettu jo sarjan kaikki osat, jotka ovat ilmestymisjärjestyksessä
  • Koiramies
  • Koiramies valloillaan
  • Koiramies ja kaksi kissanpentua
  • Koiramies ja Kisulii
  • Koiramies - kirppujen herra
ja joista viimeisin julkaistiin ihan vasta pari viikkoa sitten. Sarja on niin tokaluokkalaisen kuin eskarilaisenkin mielestä tosi hauska. Meillä tosin toivottaisiin, että kirjat olisi kirjoitettu "tavallisesti", kuten esikoinen asian ilmaisi, eikä sarjakuvamuodossa, sillä lasten mielestä sarjakuvia on hankalampi lukea. Olen itse samaa mieltä, mutta toisaalta voisin myös kuvitella, että nimenomaan tällaiset vähemmän tekstiä sisältävät ja hauskasti kuvitetut opukset innostaisivat kaikentasoisia lukijoita tarttumaan kirjaan. 

***

Kirjasarja: Koiramies
Teksti ja kuvitus: Dav Pilkey
Suomennos: Jaana Kapari-Jatta
Kustantaja: Tammi

Lue myös:

Kommentit

Lähetä kommentti

Täällä voit kommentoida! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär