Supermarsu selvittää karseiden kuiskailijoiden salat

 

 

Supermarsu ja karseat kuiskailijat

Paula Noronen / Terese Bast / Tammi 2022 / arvostelukappale

 

Supermarsu ja karseat kuiskailijat jatkaa Paula Norosen hauskaa supersankarisarjaa. Pääosassa on Itä-Helsingin alakoulua käyvä Emilia Laitinen-Nieminen, joka pystyy marsunsa juomapullosta hörppäämällä muuttumaan Supermarsuksi. Taikavoimillaan hän pelastaa pulaan joutuneita ja ratkoo kiperiä tilanteita. Välillä Emilia kyyditään marsutaksilla Jättiläismarsun hellään huomaan uusia tehtäviä ja elämänviisauksia kuulemaan.


Uusimmassa kirjassa Emilia ja muutama hänen luokkakaverinsa kilpailee vanhan ajan urheilukisoissa. Vastaan asettuu Helsingin Itäisen puolen alakoulun väistötilan varatilan parakkiporukka. Lapsia jännittää jo valmiiksi, ja kun heidän korviinsa aletaan vielä kuiskia lannistavia kommentteja, kisat ovat vaarassa mennä penkin alle. Emilian on muututtava Supermarsuksi ja selvitettävä, keitä nuo inisevät kuiskijat ovat ja miksi ne haluavat heidän häviävän.


Kirja on pullollaan huumoria, välillä överiä ja välillä vähän piilossa olevaa. 9-vuotias tuli lukemaan minulle ääneen joitakin kohtia, ja itse tyrskähtelin monta kertaa omalla lukuvuorollani. Terese Bastin vauhdikas kuvitus lisää tarinan viihdyttävyyttä.

 

Lue myös:

Paula Norosen outo huumori puree lapsiin ja aikuisiin 

Yökoulu ja noidutut tossut - helppolukuinen ja hirvittävän hauska 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär