Kolme uutta lastendekkaria alakouluikäisille

 
Esittelyssä kolme syksyllä 2022 ilmestynyttä alakoululaisille sopivaa dekkaria! 
Kirjat ovat arvostelukappaleita.
 

ETSIVÄKAKSIKKO - OPERAATIO KUMMITUS (OTAVA 2022)

Virtavuoren iso ja synkkä linna, jossa huhujen mukaan kummittelee, herättää Tildan ja Oliverin mielenkiinnon. He kuulevat sattumalta, miten kassarouva Doris kertoo asiakkaalle kauhukokemuksistaan: hän oli marjoja poimiessaan kuullut kammottavan huudon ja kettinkien kalinaa sekä nähnyt kasvoiltaan vitivalkoisen, mustasilmäisen aaveen - Harmaa piika oli tuijottanut häntä ikkunasta!

Etsiväkaksikko, joka ei usko kummituksiin, ryhtyy selvittämään mistä oikein on kyse. Sarjaa kirjoittaa Jorn Lier Horst ja kuvittaa Hans Jorgen Sandnes.

ELSAN JA ELMERIN ETSIVÄTOIMISTO - KELLARIVARKAAT (KARISTO 2022)

Elsan ja Elmerin etsivätoimisto saa historiansa toisen asiakkaan, kun Alisa-niminen lapsi pyytää heiltä apua kellarivarkauden selvittämiseen. Alisan isältä on anastettu arvokkaita kirjoja ja lehtiä. Elsa, joka hallitsee sekä tiukat painiotteet että sanat, hoitaa tapausta yhdessä Elmerin kanssa, joka on hyvä ja hauska pari kipakalle Elsalle.

Tapani Baggen kirjoittama ja Silja-Maria Wihersaaren kuvittama tarina etenee lennokkaasti ja kuvitustakin on mukavasti keventämään luku-urakkaa. Tekstiä on vähän enemmän kuin Etsiväkaksikko-sarjassa.

CLUE - METSÄÄN KÄTKETTY ARVOITUS (OTAVA 2022)

CLUE-sarja onkin sitten jo paljon jännempi. Kirjoittaja on sama kuin Etsiväkaksikossa, mutta nyt seikkaillaan vakavampien rikosten äärellä. Lisäksi päähenkilöt joutuvat hengenvaaraan.

Metsään kätketyssä arvoituksessa CLUE (eli Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira) löytää metsästä salaperäisen arkun, jonka arvoitusta rohkeat ja nokkelat ystävykset alkavat ratkoa yhdessä poliisin kanssa.
 


                                   
 

Etsiväkaksikko-sarja ja Elsan ja Elmerin etsivätoimisto -sarja sopivat alakoululaisille. Kutoset eivät ehkä enää näistä innostu, mutta pienemmät koululaiset toivottavasti.

CLUE-sarjaa suosittelen isommille alakoululaisille. 

LUE MYÖS:

 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär