Pyrrhian lohikäärmeet ovat täällä taas - nyt on Vaaran vuoro loistaa!

Tui T. Sutherland / suom. Peikko Pitkänen / Gummerus 2024 / arvostelukappale

 

Tulisiivet - Vaaran valinta on kahdeksas osa Tui T. Sutherlandin huikeaa fantasiasarjaa, joka kertoo Pyrrhian lohikäärmeheimoista.

Tällä kertaa äänessä on Vaara, poikkeuksellinen taivassiipi, jonka suomut polttavat kaiken mihin hän koskee. Tämä tuhoisa ominaisuus on tehnyt Vaarasta paitsi hyljeksityn kummajaisen, myös tehokkaan aseen häikäilemättömälle Helakalle, taivassiipien entiselle kuningattarelle, joka on aivopessyt Vaarasta itselleen liittolaisen. Nyt Vaara on vapaa Helakan vahvasta otteesta, mutta muut lohikäärmeet karttavat häntä edelleen. (Kaikki paitsi sympaattinen mutasiipi Savinen, johon Vaara on siivenkärkiään myöten rakastunut.)

Vaaran valinta on tulvillaan nokkelaa sanailua ja koukuttavia juonenkäänteitä. Loppua kohti vauhti vain kiihtyy ja menee ehkä jo koheltamiseksi, mutta toisaalta tyyli sopii Vaaran kaltaiselle, henkisesti vähän epäkypsälle lohikäärmeenpoikaselle.

Pyrrhian lohikäärmeet ovat tutustumisen arvoisia, joten jos sarja ei ole ennestään tuttu, nyt on hyvä hetki aloittaa! Sarja kannattaa lukea järjestyksessä. Ensimmäiset viisi kirjaa muodostavat ykkössaagan, jossa käydään julmaa heimosotaa. Kakkossaaga keskittyy Jadevuoren akatemian eli lohikäärmeiden oppilaitoksen oppilaisiin.

 

 

Lue myös:

Tulisiivet koukuttaa jännittävillä juonenkäänteillään

Gloria yllättää kaikki uusimmassa Tulisiivet-kirjassa

Tulisiivet-sarjan Tähtimö ylittää itsensä

Tulisiivet-sarjan ensimmäinen saaga: huikeaa jännitystä, verisiä valtataisteluita

Tulisiivet - Kuu nousee aloittaa uuden saagan  

Suosittu Tulisiivet-sarja jatkuu jääsiipi Talven tarinalla Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär